Haberler

Kapatılan Okulların Öğrencileriyle İlgili Belirsizlik Ortadan Kalktı

İZMİR'de, darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında alınan tedbirlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname'de 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu kapatıldı. Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, kapatılan özel okullarda eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin evlerine en yakın devlet okuluna, lise öğrencilerinin ise taban puanına göre kontenjan sınırlaması olmadan istedikleri okula nakillerini yaptırabileceklerini söyledi.

İzmir'de, darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında alınan tedbirlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname'de, üç üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi. Kapatılan sağlık birimlerine devri yapıldı ve bir kısmı hizmete girdi. özel okullarla ilgili belirsizliğin ortadan kalktığını belirten Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, "İzmir'deki el konulan özel okullar, ilerleyen süreçte devlet tarafından faaliyet geçirilecek. İlçelerde komisyon kuruldu, kapatılan özel okullardaki öğrenciler bu komisyonlarca ilkokul ve ortaokul öğrencileri ev adresinin en yakınındaki okula, lise öğrencileri ise kontenjana bakılmadan taban puanın tutması durumunda öğrencinin istediği okula devam etmesine olanak sağlanacak. Kapatılan temel liselerdeki diplomalar bulundukları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne devredildi, öğrenciler diplomaları buradan alabilirler. Bazı vatandaşlar kapatılan okullara para ödemiş şu an o paranın nasıl alınacağı yönünde bir karar yok. Ancak bununla ilgili bir çalışma yapıldığını biliyoruz. Nakiller okul açılıncaya kadar devam edecek. Bu vatandaşlarımızın İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile irtibata geçerek oradaki komisyonlarla görüşmeleri gerekiyor" dedi.

ÖNERİDE DE BULUNDU

Velilerin kendilerini arayıp bilgi almaya çalıştıklarını söyleyen Demir, kapatılan okullarla ilgili önerilerde de bulundu. Başkan Demir, "Bize göre, kapatılan okulların hızlı bir şekilde devlet himayesinde hizmet vermeye başlaması ve buraya Milli Eğitim Bakanlığı kadrolu öğretmenlerin ataması yapılarak öğrencilerin farklı okullara yönlendirilmeden burada eğitimlere devam etmeleri bir alternatif olarak düşünülmelidir. Çünkü özellikle liselerde taban puanı yüksek olan öğrenci sayısı fazla, bir okula yığılma yapmaları durumunda söz konusu okulun fiziki kapasitesi bu öğrencileri kaldıramayabilir. Bu durumda da öğrenci taban puanından daha düşük okullara gitmek mecburiyetinde kalabilir. Bu da çocukların yıllarca verdiği emeğin heba olması anlamına gelir" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title