Haberler

Kapatılan Okullardaki Öğrenciler Devlet Okullarına Yerleştirilecek

Darbe girişiminin ardından uygulamaya konulan OHAL'de ilk kanun hükmünde kararname ile FETÖ terör örgütü bağlantısı bulunan özel öğretim kurumu kapatıldı.

Darbe girişiminin ardından uygulamaya konulan OHAL'de ilk kanun hükmünde kararname ile FETÖ terör örgütü bağlantısı bulunan özel öğretim kurumu kapatıldı. Öğrenciler "Biz nerede okuyacağız" paniğini yaşarken İzmir'de üst düzey yöneticiler, kapatılan okullardaki öğrenciler devlet okullarına yerleştirileceği bilgisini verdi.

OHAL kapsamında Resmi Gazete'de yayınlanan ilk kanun hükmündeki kararname ile üç özel üniversitenin yanısıra 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf, 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi. Okullarda okuyan öğrenciler ve velilerde "Şimdi ne olacak?", "Biz nerede okuyacağız" endişesi hakim oldu. Edinilen bilgiye göre İzmir'de bu okullarda okuyan öğrenciler, aldıkları puana göre hak kaybına uğramadan devlet okullarına yerleştirilecek.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title