Haberler

Kapatılan Fetö Okulunun İsmi "15 Temmuz Şehitleri" Olarak Değişti

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan okula, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ismi verildi.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan okula, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ismi verildi.

Denizli'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehit olanların ismi yaşatılmaya çalışılıyor. Pamukkale ilçesi Aktepe Mahallesi daha önce özel okul olarak faaliyet gösteren ve darbe girişi sonrası FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Servergazi İlkokulu ve Ortaokulu'nun ismi '15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi' olarak değiştirildi.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşların maneviyatları yaşatılarak, kapatılan okulların Milli Eğitim Bakanlığının onayı ile '15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi' adıyla yeni bir resmi Anadolu Lisesi açıldığı belirtildi. Daha önce ilkokul ve ortaokul olarak eğitim faaliyetini sürdüren okulun kapatılmasının ardından, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında '15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi' olarak 340 öğrenci ile hizmet etmeye devam edecek.

Okula, 29 Ağustos-02 Eylül 2016 tarihleri arasındaki '3. Tercih Nakil Başvurusu' ile öğrenci kaydı yapılacak. Okulun adı, liseler için 29 Ağustos-2 Eylül'de yapılacak tercihler arasında (Tablo-2) e- okuldaki yerini alabilecek.

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı: "Bu kapsamda 2015-2016 öğretim yılında ortaokul ile imam hatip ortaokulu 8'inci sınıfını tamamlamış Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarına katılmış ve Yerleştirmeye Esas Puan'la (YEP) yerleştirilmiş öğrenciler, 29 Ağustos-02 Eylül 2016 tarihleri arasındaki '3. Tercih Nakil Başvurusu' sürecinde '15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ne tercih ve nakil başvurusunda bulunabileceklerdir." - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Denizli Aktepe Eylül Politika Güncel Haberler

title