Haberler

Kapatılan Canik Başarı Üniversitesi Çalışanlarına Yönelik Dava

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, OHAL kararnamesiyle kapatılan Canik Başarı Üniversitesinde görevli 13'ü tutuklu 41 sanığın yargılanmasına başlandı.

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, OHAL kararnamesiyle kapatılan Canik Başarı Üniversitesinde görevli 13'ü tutuklu 41 sanığın yargılanmasına başlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonunda yapıldı. "Silahlı terör örgütüne üye olmak ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamalarıyla yargılanan, aralarında eski Canik Başarı Üniversitesinde görevli akademik ve idari personelin bulunduğu 13'ü tutuklu 41 sanık duruşmada hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklardan N.Y, duruşmadaki savunmasında, yaklaşık 20 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay öğretmen olarak görev yaptığını, emekli olduktan sonra Maltepe ile Melikşah üniversitelerinde çalıştığını, 2013 yılından bu yana da Canik Başarı Üniversitesinde görev yaptığını söyledi.

Suçlamaları kabul etmeyen N.Y, beraatını talep etti.

Tutuksuz sanıklardan S.G. de 2016 yılı Mart ayında resmi olarak Canik Başarı Üniversitesinde Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları öğreticisi görevine başladığını ancak dönem ortasında bulunmaları nedeniyle fiili olarak görev yapmadığını kaydetti.

Maaşını Bank Asya'dan aldığını anlatan S.G, suçlamaları kabul etmedi.

Tutuksuz sanıklardan H.G, üniversiteden önce bir medikal işletmesinde çalıştığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Burada çalışırken Z.Y. isimli kişi bana 'ByLock'u yükledi. Bizim büroda toplantı yapılıyordu. Burada ismini sonradan öğrendiğim, ByLock'u yükleyen bu şahıstır. Bu programdan bana 'salon boş mu, müsait mi?' şeklinde sorular soruyordu. ByLock'tan sadece bu kişiyle konuşuyordum. Benim yazıştığım kişi Z.Y. olarak görünüyordu. ByLock'u üniversiteye geçtiğim dönemde sildim. Örgüt üyesi değilim. Ben medikalde çalışan olduğum için toplantıya katılmadım."

Üniversitede ise sadece bir defa toplantıya katıldığını öne süren H.G, "Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Y.B, idari personelle toplantı yaptı. 'Üniversitede toplantı yapılmasın, herkes evinde toplantı yapsın.' dedi. Ben üniversiteye sonradan girdiğim için öncesinde nasıl toplantı yapıldığını bilmiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların ifadesi için duruşmaya 16 Şubat Perşembe günü devam etmek üzere ara verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Melikşah Maltepe Samsun Canik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title