Haberler

Kapanan Köy Okulunu Yaşam Merkezi'ne Dönüştürdüler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yaşam Merkezi'ne dönüştürülen okuldan detaylar Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın açıklamaları Yaşam Merkezi açılışının yapılması Kapanan köy okulunu Yaşam Merkezi'ne dönüştürdüler Mersin'in Tarsus ilçesinde kapanan 89 köy okulundan birisi olan İbrişim Okulu, belediye tarafından Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü Tarsus Belediye Başkanı Can: -"Belediyemize tahsisli olan İbrişim Okulu'nu Yaşam Merkezi'ne dönüştürdük. Köylerimizi şehirleştiriyoruz, böylece şehrimizi de geliştiriyoruz" Tarsus Belediyesi tarafından taşımalı eğitim sistemi dolayısıyla kapatılan 89 köy okulundan biri olan İbrişim Okulu, Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yaşam Merkezi'ne dönüştürülen okuldan detaylar

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın açıklamaları

Yaşam Merkezi açılışının yapılması Kapanan köy okulunu Yaşam Merkezi'ne dönüştürdüler

Mersin'in Tarsus ilçesinde kapanan 89 köy okulundan birisi olan İbrişim Okulu, belediye tarafından Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü

Tarsus Belediye Başkanı Can:

-"Belediyemize tahsisli olan İbrişim Okulu'nu Yaşam Merkezi'ne dönüştürdük. Köylerimizi şehirleştiriyoruz, böylece şehrimizi de geliştiriyoruz"

Tarsus Belediyesi tarafından taşımalı eğitim sistemi dolayısıyla kapatılan 89 köy okulundan biri olan İbrişim Okulu, Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü.

Belediye Başkanı Şevket Can, okulun Yaşam Merkezi olarak hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tesisin 500 bin liraya mal olduğunu ve taşımalı eğitimden dolayı kapanan, atıl halde duran okulun çok amaçlı tesise dönüştürüldüğünü belirtti.

Tesiste, doktor, muhtar, meslek edindirme odası, kütüphane, çocuk oyun alanları, fitness spor alanı, basketbol ve voleybol sahası ile oturma gruplarının bulunduğunu ifade eden Can, taşımalı eğitimden dolayı kapalı olan okulların hepsine talip olduklarını aktardı.

Projenin Türkiye'de uygulanması gereken bir proje olduğunu aktaran Can, şunları kaydetti:

"Büyükşehir belediyelerinin sınırlarının genişlemesi sonucunda mahalleye dönüşen köylerimize belediyeler hizmet götürmeye başladı. Tarsus Belediyesi de bu durumda bulunan 134 yeni mahalleye birçok hizmet götürüyor. Ayrıca bu yeni mahallelerde ihtiyaç tespitleri yapmaya başladık. Belediyemizce yapılan tespitler sonucunda 89 köy okulunun ve 3 karakol binasının kapanmış olduğunu tespit ettik. Kamu kaynaklarıyla yapılan bu okullar yıllar içerisinde yıpranmış ve adeta yıkılmaya başlamıştı. Devletimizin zor imkanlarla yapmış olduğu binalar ve arsalar çürümeye terk ediliyor. Bu kapanan okulların bina ve bahçelerinde tadilat yaparak tekrar kullanıma kazandırılması konusunda bir fizibilite çalışması yaptık. Belediyemize tahsisli olan İbrişim Okulu'nu Yaşam Merkezi'ne dönüştürdük. Köylerimizi şehirleştiriyoruz, böylece şehrimizi de geliştiriyoruz."

Konuyla ilgili son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirten Can, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana ziyareti sırasında konuyu kendilerine aktardım. Projenin ilgisini çektiğini ifade eden sayın Cumhurbaşkanımız, danışmanına detaylı bilgi verilmesi konusunda görüşme yapmamızı istedi. Şimdilik bir tanesini yaptık ama hepsine talibiz. Model olacak bu başlangıçla, kapanan okulları mahallelerimizin yaşam merkezi haline getireceğiz." diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da klasik belediyecilik anlayışının yerine farkındalık yaratan, kimsenin yapmadığı projeleri hayata geçiren bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Şevket Can, Yaşam Merkezi ve köyü temsil eden anahtarı muhtar Kerim Yeşil'e teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şevket Can Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title