Haberler

    Kapalıçarşı'da Kapanan Dükkânlar Meclis Gündeminde

    İstanbul'un fethinin ardından Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen İstanbul'un en eski ticaret merkezlerinden olan Kapalıçarşı'nın, gerek ülke ekonomisine sunduğu katkılar gerekse tarihi, mimari ve kültürel dokusu ile dünyaca tanınan ve Türkiye ile özdeşleşmiş önemli bir yapı olduğunu vurgulayan Didem Engin, 30 bin metrekareden büyük bir alanı kaplayan Kapalıçarşı'nın, 4 bin civarında dükkan ile ortalama 25 bin kişilik istihdam sağladığını belirtti.

    İstanbul'un fethinin ardından Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen İstanbul'un en eski ticaret merkezlerinden olan Kapalıçarşı'nın, gerek ülke ekonomisine sunduğu katkılar gerekse tarihi, mimari ve kültürel dokusu ile dünyaca tanınan ve Türkiye ile özdeşleşmiş önemli bir yapı olduğunu vurgulayan Didem Engin, 30 bin metrekareden büyük bir alanı kaplayan Kapalıçarşı'nın, 4 bin civarında dükkan ile ortalama 25 bin kişilik istihdam sağladığını belirtti. Ülkemize gelen yabancı ziyaretçilerin görmek istediği tarihi yapıların başında gelen Kapalıçarşı'nın son yıllarda turizmde yaşanan olumsuz gelişmelerden ve artan terör olaylarından ciddi bir şekilde etkilendiğine değinen Didem Engin, geçtiğimiz günlerde ulusal ve yerel basına yansıyan çeşitli haberleri hatırlattı.

    YENİ YILA KADAR 1500'ü GEÇER

    "Kapalıçarşı'da 600'e yakın dükkanın kapandığı, ay sonunda bu rakamın 1000'i, gerekli tedbirler alınmazsa kapanan dükkan sayısının yılbaşına dek 1500'ü geçebileceği belirtilmektedir. Kapalıçarşı gibi açıldığı günden bu yana tarihin her döneminde canlılığını ve hareketli yapısını koruyan bir ticaret merkezinin bu noktaya gelmesinde AKP'nin başarısız dış politikası, terörle mücadeledeki başarısızlığı ve turizm sektöründeki sorunlara sürdürülebilir çözümler bulamamış olması etkili olmuştur" diyen Didem Engin, Kapalıçarşı'daki çöküşün önlenememesinin dünyada Türkiye'nin turizm imajını çok ciddi şekilde zedeleyeceğini ve domino etkisiyle turizm sektörüne olumsuz etkisinin uzun yıllar devam edeceğini belirtti.

    BUGÜNE KADAR KAÇ DÜKKAN NEDEN KAPANDI?

    Başbakan Binali Yıldırım'a 2016 yılı ekim ayı itibariyle Kapalıçarşı'da kapanan dükkan sayısını soran Didem Engin, "Kapalıçarşı özelinde kapanan dükkanların kepenk indirme gerekçesi nedir? Bu konunun araştırılarak, krizin boyutlarının daha da büyümesinin önüne geçmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan herhangi bir çalışma var mıdır?" diyerek merkezi ve yerel idareleri gerekli çalışmaları yapmak üzere göreve çağırdı.

    "KALICI VE ÇÖZÜM ODAKLI ÖNLEM VE TEDBİRLER ALMASI GEREK"

    "Kapalıçarşı'da yaşananlar ülkemizde yaşanan ekonomik sorunların küçük bir kesiti ancak önemli bir yansımasıdır" diyen Didem Engin, yaşanan ekonomik sorunların kalıcı hale gelmemesi ve 2016 yılında yaşanan turizm krizinin gelecek yıllarda da devam etmemesi için AKP Hükümeti'nin bir an evvel kalıcı ve çözüm odaklı önlem ve tedbirler alması gerektiğini belirtti. Didem Engin önergesinde Kapalıçarşı esnafı gibi ekonomik darboğaza girmiş olan esnaflarımıza destek olmak ve ekonomiyi canlandırmak için Hükümet tarafından başlatılan çalışmaları da sordu.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Fatih Sultan Mehmet Didem Engin Türkiye Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title