Haberler

Kapalı Spor Salonlarından Cudi Dağı Eteklerine

Şırnak’ta bir dernek tarafından daha önce güvenlik gerekçesiyle kapalı spor salonlarında gerçekleştirilen etkinlikler, çözüm süreciyle birlikte silah seslerinin sustuğu Cudi Dağı eteklerinde yapılmaya başlandı.

Şırnak'ta bir dernek tarafından daha önce güvenlik gerekçesiyle kapalı spor salonlarında gerçekleştirilen etkinlikler, çözüm süreciyle birlikte silah seslerinin sustuğu Cudi Dağı eteklerinde yapılmaya başlandı.

Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği tarafından 12. yıl kutlamaları kapsamında Cudi Dağı eteklerinde bir etkinlik düzenlendi. Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği üyeleri, çeşitli etkinliklerle birlikte Cudi Dağı eteklerinde piknik yaparak gönüllerince eğlendi. Daha önce güvenlik nedeniyle kapalı spor salonlarında ancak kutlama ya da etkinlik yapabildiklerini ifade eden Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan, çözüm süreci ile beraber artık Cudi Dağı eteklerinde kutlama yapabildiklerini söyledi. Atan, "Biliyorsunuz eskiden kapalı spor salonlarında maalesef kutlamalar, etkinlikler yeni yıl dönümleri kutlanıyordu. Ama bu gün şunu söylememiz gerekiyor ki eğer biz bu gün Cudi Dağı'nın eteklerinde gençlerimizle piknik yapıyorsak, bunu çözüm sürecine bağlamamız lazım. Çözüm sürecini başlatan başta Sayın Başbakanımıza, değerli büyüklerimize bütün gençlerimiz ve annelerimiz adına teşekkür ediyorum. Eskiden Cudi Dağı denildiğinde gençlerin şehit olduğu, kanların döküldüğü, annelerin gözyaşı döktüğü yer olarak anılırdı. Ama bu gün Allah büyüklerimizden razı olsun ki, çözüm süreci sayesinde Cudi Dağı'nda piknikler, halaylar, şarkılar, türküler ve zılgıtlar atılıyor. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Gençlerimiz çok mutlu. Çok sevinçli, Allah büyüklerimizden razı olsun diyorum. Bu pikniğimizde sayın valimiz bizlere katkıda bulundu, bütün gençlerimiz adına sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Şunu herkes bilsin ki, tüm dünya bilsin ki, çözüm sürecini baltalamak isteyen insanların karşısında bizler birer asker olarak duracağız. Hiç kimsenin hakkı yoktur gençlerimizin ölümüne, annelerin gözyaşı dökmesine sebep olmaya. O yüzden lütfen kimse çözüm sürecine dokunmasın ve biz bu dağlarda sürekli piknikler yapalım" dedi.

Bu yılın çok daha farklı olacağını ifade eden Müşerref Güngör, devlet büyüklerine çözüm sürecine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 6 yıldır derneğe üye olan Müşerref Güngör, "Bu yıl daha farklı olacak. Hem çözüm süreci açısından, hem de gelişmişlik açısından. Eskiden Cudi Dağı eteklerine gelip de piknik yapamıyorduk. Ama şimdi bunu rahat bir şekilde gelip yapıyoruz. İstediğimiz yere gidiyoruz. Bu açıdan çok mutluyuz. Bütün devlet büyüklerine çözüm sürecine yaptıkları hizmetten dolayı teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

Çözüm süreci öncesi Cudi Dağı eteklerinde piknik yapmanın hayallere bile sığmadığını ifade eden Rahime Yağmur adlı dernek üyesi ise silah seslerinin susmadığı bir alanda huzurlu bir şekilde piknik yapmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi. Yağmur, "Derneğimizin 12'nci yılını burada Cudi'nin eteklerinde kutluyoruz. Buraya daha önce insanların gelmesi hayallere dahi sığmazdı. Ama sağ olsun bizim büyüklerimiz, bunu da başardı. Allah herkesten razı olsun. Özellikle de büyüklerimizin ellerinden öpüyoruz" şeklinde konuştu.

Şırnak'ta üniversite okuyan öğrencilerin de Cudi Dağı eteklerindeki etkinliğe katıldı. Kutlama programına katılanlar eve dönüş yolunda bir süre halay çekerek eğlendi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Cudi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title