Haberler

Kapalı Çarşı ve Bedesten Civarı Düzenlemeler Devam Edecek

Güncelleme:

MHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü, eski garaj olarak bilinen Bedesten Meydanı ve Çevresi ile Kapalı Çarşı bölgesi esnafını gezdi.

Esnaflara Şehzadeler Belediyesi'nin bölge için planladığı çalışmaları anlatan Çöllü, Manisa Belediyesi'nin başlattığı sokak sağlıklaştırmalarının gelecek yıllarda devam edeceğini söyleyerek"Bitpazarı bölgesinde de küçük esnafın yüzünü güldürecek ve bölgeyi iç turizme kazandıracak çalışmalarımız var. İnşallah bu bölgede düzenlemeden sonra el sanatlarının devam ettirecek iş yerlerinin açılmasını özendireceğiz" dedi.

Esnaf ziyaretlerine devam eden MHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yüksek Makine Mühendisi Cem Çöllü, Kurşunlu Han bölgesinden başlayarak, Bedesten Meydanı, Çeşnigir Camii, Bit Pazarı ve Kapalı Çarşı bölgesini kapsayan eski Manisa çarşısını gezdi. Çöllü'ye MHP Şehzadeler İlçe Başkan Çağrı Tuatay ile Kadın Kolları Başkanı Nevin Kaleli ve Belediye Meclis Üyesi adayları da eşlik etti. Bölgede esnafın tek tek işyerine girerek hayırlı işler dileyen Cem Çöllü, esnafın görüş ve eleştirilerini de dinledi. Özellikle bit pazarı ve Çeşnigir Camii etrafında esnafla sohbet eden Cem Cöllü, bu bölgede Şehzadeler Belediyesi'nin başlatacağı düzenleme çalışmalarını anlattı. Çöllü şöyle konuştu;"Manisa Belediyesi olarak son beş yılda tarihi eserlerimize ve tarihi bölgelerimize önem verdik. Elbette bu düzenlemeleri yaparken Anıtlar Kurulu ile temas halinde onların onayladıkları projelerimizi hayata geçirdik. Tabi onların izni olmadan bu bölgede bir düzenleme yapamazdık. Buna rağmen ihmal edilen bölgeyi son yıllarda yenileyerek esnafımızın kullanıma açtık. Şimdi Şehzadeler Belediyesi olarak bu bölgede özellikle küçük esnafın güçlendirilmesi ve yitirilen el sanatlarının yeniden canlanması için projelerimiz var. Özellikle bitpazarı bölgesinde restorasyonu yapılamamış iş yerlerini ve sokak sağlıklaştırmalarının da çalışmaları devam ettirerek bölgedeki hareketliliği arttıracağız. Bu konuda esnafımızın da görüş ve önerilerini dikkate alarak hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

BEDESTEN'İN AÇILMASI BÖLGEYİ CANLANDIRACAK

Bölgedeki restorasyon çalışmaları devam eden tarihi bedesten binasının da tamamlanmasıyla Bedesten bölgesinin hareketliliğinin artacağını söyleyen Cem Çöllü, restorasyonun tamamen bitirilmesi konusunda takipçi olacaklarını söyledi. Çöllü şöyle konuştu,"Şehzadeler Belediyesi için bu bölge adeta açık hava müzesi niteliği taşıyor. Tarihi dokusu ve eski mimarisi ile eski Manisa'nın yaşatıldığı bölgenin canlanmasını ve Manisa'ya dışarıdan gelecek misafirlerimiz için gezi bölgesi olmasını istiyoruz. Bu konuda seçilmemiz halinde belediye olarak elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz Manisa'yı seviyoruz ve önemsiyoruz. Bu nedenle kurumlarında desteğiyle bu bölgede tarihi canlandıracağız."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şehzadeler Belediyesi Kurşunlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title