Haberler

Kapaklı'da Hac Ön Kayıtları Başladı

Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, hac adaylarının ön kayıt müracaatlarının alınmaya başlandığını bildirdi.

Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, hac adaylarının ön kayıt müracaatlarının alınmaya başlandığını bildirdi.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce başvuruda bulunmamış hacı adaylarının ön kayıtlarını 18-27 Ocak tarihlerinde il ve ilçe müftülüklerinden ya da internet üzerinden yaptırabileceğini belirtti.

Daha önce kayıtlı olan hacı adaylarının müracaatlarının sistem tarafından otomatik olarak yenileneceğini aktaran Aktaş, kuraların ise 2 Mart'ta bilgisayar ortamında çekileceğini ifade etti.

Aktaş, Diyanet İşleri Başkanlığının hac hizmetlerinin standartlarını her geçen gün yükselttiğini belirterek, şöyle konuştu:

"2016 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptırmak isteyenler, Vakıflar, Ziraat ve Halk bankalarından birine 20 lira ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını doğrudan İlçe Müftülüğümüze yapabilecekler. 2015 yılı tercihlerinden, kayıt il ilçesi, i·letişim bilgileri, telefon bilgileri, hac konaklama türleri ve kur'aya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenler müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabilecekler."

Kaynak: AA / Ekonomi

Kapaklı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title