Haberler

Kapaklı'da 87 Dernek Hizmet Veriyor

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte İlçe statüsüne yükselen Kapaklı ile Büyükşehir yapılanması çerçevesinde ilçeye bağlanan Karaağaç ve köylerinde faaliyet gösteren dernek sayısı 87 olurken, dernek çatısı altında faaliyet gösteren lokal sayısı da 25 oldu.

Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte İlçe statüsüne yükselen Kapaklı ile Büyükşehir yapılanması çerçevesinde ilçeye bağlanan Karaağaç ve köylerinde faaliyet gösteren dernek sayısı 87 olurken, dernek çatısı altında faaliyet gösteren lokal sayısı da 25 oldu. 2013 yılı içerisinde 9 yeni dernek faaliyete başlarken aynı yıl içinde ise bir dernek fesh oldu.

Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği'nden edinilen bilgilere göre, Kapaklı'da bulunan 87 dernek bulunuyor. Bu derneklerden 1'i kamu yararına faaliyet gösterirken, 14'ü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, 9'u Sportif amaçlı, 5'i ise Sanayi ve İş Adamları Derneği olarak faaliyet gösteriyor. İlçedeki Taraftar Derneği sayısı 2 iken, Mesleki ve Dayanışma Dernekleri sayısı 9, Çevre dernekleri sayısı 6, Hemşehri ve Sosyal Kültürel Yardımlaşma Dayanışma Dernekleri sayısının 35, Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği sayısının ise 6 olduğu belirtildi.

Kapaklı'da 2013 yılında 9 yeni derneğin kurulduğunu kaydeden Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği yetkilileri, 2013 yılında bir derneğin de kapandığını ifade etti. 2013'te Kapaklı Bedensel Engelliler ve Özürlüler Derneği'nin kapatıldığını belirten yetkililer, "Trakya Güvercin Sevenler Derneği, Kapaklı Kastamonulular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kapaklı Siirt ve Bitlis Gönüllü Yardımseverler Derneği, Kapaklı Karaağaç İşadamları Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi, Kapaklı Doğu Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Karaağaç Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği, Kapaklı Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği ve kapaklı Emlakçılar Derneği Kapaklı'da 2013 yılında yeni kurulan dernekler oldu" açıklamalarında bulundu.

Kapaklı İlçe Merkezi'nde bulunan dernek lokali sayısının 25'e yükseldiğini ifade eden Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği yetkilileri"İlçe Merkezi'nde 15 içkili lokal, 10 adet de içkisiz lokal faaliyet göstermektir" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çerkezköy Tekirdağ Karaağaç Kapaklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title