Haberler

Kapadokya'nın en büyük peribacasında "evet" dediler -

Nevşehir'de bir çift, 179 metre yükseklikteki Uçhisar Kalesi'nde kıyılan nikahla hayatını birleştirdi.

Nevşehir'de bir çift, 179 metre yükseklikteki Uçhisar Kalesi'nde kıyılan nikahla hayatını birleştirdi.

Uçhisar Belediyesinde sekreter olarak görev yapan Seda Ceylan ile beldedeki bir eczanede çalışan Yaşar Baş'ın nikahı, Uçhisar Kalesi'nde kıyıldı.

Çiftin nikahını Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan kıydı. Evlilik cüzdanını geline teslim eden Karaaslan, çifte ömür boyu mutluluklar diledi.

Uçhisar Kalesi'nin "dünyanın ilk doğal gökdeleni" olarak nitelendirildiğini belirten Karaaslan, "Kalemiz, Uçhisarımızın simgesi. Dolayısıyla böyle bir mekanda nikah kıymamız hem Uçhisar adına hem bizler adına mutluluk verici. Bu güzel ortamda çiftin nikahını kıymaktan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

Gelin Seda Ceylan ise farklı ve unutulmayacak bir nikah olmasını istediklerini belirterek, bunun için Uçhisar Kalesi'ni tercih ettiklerini söyledi.

Fikrin kendisinden çıktığını dile getiren Ceylan, bu fikre eşinin de sıcak baktığını ve düşlerinin gerçekleştiğini belirtti.

Damat Yaşar Baş da heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Böyle bir törenle evlendiğimiz için mutluyuz. Bizim için de farklı bir heyecan oldu. Ömür boyu unutmayacağımız bir nikah oldu" dedi.

" Kapadokya'nın zirvesi"nde gerçekleştirilen nikah merasimi, kaleyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Turistler, çiftle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: Murat_Kaya

Yayınlayan: Ahmet Ekici

Kaynak: AA / Güncel

Kapadokya Yaşar Baş Nevşehir Uçhisar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title