Haberler

Kapadokya'da Yılın İlk Vadi Yürüyüşü Yapıldı

Nevşehir İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası nedeniyle vadi yürüyüşü yapıldı.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası nedeniyle vadi yürüyüşü yapıldı.

Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen vadi yürüyüşü Aşıklar Vadisinde gerçekleşti. Vadi yürüyüşüne, İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman, turizmciler, vatandaşlar ve turistler katıldı.

Uçhisar'da başlayan ve Göreme'de son bulan vadi yürüyüşüne katılan ABD'li turist çift Christian ve Marcie Dedrick'in tüm dünya insanlarını Kapadokya'ya davet etmesi yürüyüşe katılanlar tarafından takdir topladı. ABD'li Marcie Dedrick, "Eşim ve üç çocuğum ile birlikte gelmiş olduğum Kapadokya bölgesini, peribacalarını, doğal güzellikleri ve vadileri çok beğendik. Kesinlikle tekrar gelmeyi düşündüğümüz bölgelerden birisi Kapadokya. Kapadokya çocuklar için, bizler için çok etkileyici bir bölge" dedi. ABD'li Christian Dedrick ise yaptığı açıklamada, 8 yıldır Kapadokya'da yaşadıklarını belirterek "Çocuklarımız ile birlikte aktiviteleri çok yaptığımız bir bölge. Çok güzel mavi gökyüzü, dünyanın sekizinci harikası olarak Kapadokya kabul ediliyor. ve insanlar tarafından öyle yorumlanıyor. Son sekiz yılda Kapadokya'da turizmin çok geliştiğine tanık oluyoruz. Bu arada birçok Türk arkadaş oldu. Kesinlikle çok güzel ve eşsiz bir bölge. Ben üç çocuğum ile birlikte Kapadokya bölgesinde at gezileri, vadi yürüyüşleri, dağ bisikleti gezileri yapıyoruz. ve bütün çocuklu aileleri Kapadokya'ya davet ediyorum" diye konuştu.

Özkonak, Göreme ve Uçhisar Belediye Başkanları ise burada yaptıkları açıklamada, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici'ye teşekkür etti. Özkonak, Kapadokya bölgesinin dünyada eşi ve benzeri bulunmadığını ve tüm dünya insanlarını Kapadokya bölgesine beklediklerini söyledi.

Kapadokya'da düzenlenen vadi yürüyüşü yemek ikramıyla sona erdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turizm Haftası Kapadokya Nevşehir Özkonak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title