Haberler

Kapadokya'da Oryantiring Heyecanı

4. Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Dilay Cem Kerman yarışmaları Gülşehir ilçesinde başladı .

Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen   4. Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Dilay-Cem Kerman yarışmaları, Gülşehir ilçesinde yapılan kısa mesafe koşusu ile başladı.

Koşarken harita ve pusula ile yön tayiniyle yapılan ve büyük ölçüde muhakeme becerisini gerektiren bir dayanıklılık sporu olan oryantiring yarışlarının startını Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin verdi.

Gülşehir'in tarihi Aziz Dimitris Kilisesi'nin bulunduğu Çalışanlar  Mahallesi'ndeki başlangıç noktasından çıkış yapan Fransa, Kanada, İtalya, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, İsviçre, Rusya, Litvanya ve Türkiye'den 800 sporcu dar sokaklı mahallede önceden belirlenen parkurlarda yönlerini bulmaya çalıştı.

Yarışma öncesi düzenlenen törende konuşan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, koşarak yön bulma sporuna her geçen gün yurt genelinde ilginin arttığını ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kapadokya parkurundan da çok memnun olduklarını belirten Çolakoğlu, organizasyona öncülük edenlere teşekkür etti.

22 Mart Cumartesi günü Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde uzun mesafe koşusuyla devam edecek olan yarışmalar, 23 Mart Pazar günü Göreme beldesinde orta mesafe koşusuyla sona erecek. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Kapadokya Gülşehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title