Haberler

Kapadokya'da Ağaçlarda Ökse Otu Temizliği

Nevşehir Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Rehberler Odası ve Göreme beldesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği işbirliği ile Kapadokya'nın peribacaları ile kaplı vadilerinde bulunan ağaçların kurumasına neden olan ökse otuyla mücadele çalışması başlatıldı.

Nevşehir Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde oluşturulan ekipler, vadilerdeki ağaçların kurumasına neden olan ökse otları ile kaplı dalları kesiyor, kesilen yere de macun sürerek temizliyor. Vadiler cenneti olarak da bilinen Nevşehir'deki ökse otu ile mücadele çalışmaları Ortahisar, Çavuşin, Avanos ve Ürgüp hattında bulunan Güvercinlik, Kızılçukur, Zemi, Güllüdere, Kılıçlar, Meskendir, Üzengi, Bağlıdere, Cevizlibağ, Devrent, Paşabağı, Üç Güzeller başta olmak üzere bütün vadilerde yapılacak. Ökse otu, ağaçlar üzerine kuşlar tarafından taşınarak gelen yarı parazit bir bitki olarak biliniyor. Ökse otları, ağacın köklerden aldığı suya ortak olarak zayıf kalmasına ve zaman içerisinde kurumasına neden oluyor.

Nevşehir vadilerinde ökse otu ile mücadeleye başlanması nedeniyle Göreme beldesindeki Kılıçlar Vadisi'nde tören düzenlendi. Törene, Vali Mehmet Ceylan, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, ökse otunun yapıştığı ağacı kurutan bir parazit olduğunu söyledi.

Turizmi ile ön plana çıkmış Göreme beldemizde, Nevşehir'de ve Kapadokya bölgesinde çok sayıda vadinin olduğunu kaydeden Yılmaz " Vadilerimiz peribacaları yanındaki ağaçlarla hemhal olmuş durumdadır. Biz peribacalarını korumanın yanında ağaçlarımızı da koruma düşüncesiyle hareket ettik. Yaptığımız bu seferberlik ağaçlarımızın gelecek nesillere de ulaşmasına vesile olacaktır. Bütün ağaçlardaki kurutucu özelliği bulunan ökse otuyla mücadele edeceğiz. Bu başlangıç olacaktır. Bundan sonra diğer vadilerde de temizlik çalışması yapacağız" dedi.

Konuşmanın ardından vadide bulunan ökse otu ile kaplanmış bir ağacın dalı bıçkı yardımıyla Vali Mehmet Ceylan tarafından kesildi. Kesilen dala görevlilerce macun sürüldü. Vadilerdeki ağaçlardan kesilerek toplanan ökse otuyla kaplı dallar boş bir alana yığılarak benzin dökülüp yakıldı. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kapadokya Nevşehir Kılıçlar Göreme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Murat İlktürk:

Ökseotu Yüksek tansiyonu düşürür. Yüksek tansiyon nedeniyle oluşan baş ağrılarını geçirir. Sinirleri yatıştırıcı, sinirsel spazmları gidericidir. Çarpıntıyı hafifletir. Metabolizmayı düzenler. Damar sertliğine karşı yararlıdır. Son zamanlarda yapılan bazı kanser araştırmalarında ökseotunun tümör oluşumunu engellediği saptanmıştır. (Bunun için farklı kanser türlerine göre farklı ağaçların ökse otlarından yapılan iğne türü ilaçlar yapılarak kullanılmaktadır) Bu yapılan bence alenen çevre katliamıdır, süne ve kımıl zararlılarını yok ettik sıra ökseotunda bundan sonra sıra hangisine gelecek . Her fırsatta medyatik olan Nevşehir TEMA Şubesinin sessiz kalmasına da anlam vermiş değilim doğrusu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title