Haberler

Kapadokya'da 10 Ülkeden 22 Televizyon Ekibi Çekim Yaptı

Peribacaları kayaya oyulu dinsel ve evsel yerleri ve yeraltı kentleriyle ünlü Kapadokya Bölgesi'nde bu yıl, 10 ülkeden 22 devlet ve özel televizyon ekibi, belgesel çekimi yapmak için başvurdu.

Nevşehir Müze Müdürlüğü yetkilileri, dünya turizm sektöründe her geçen yıl büyük öneme sahip kültürel turizm çerçevesinde, Kapadokya Bölgesi'nin yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, yabancı ve yerli televizyon ekiplerinin de çekim merkezi arasında yerini aldığını bildirdi. Kapadokya Bölgesi'nde bugüne kadar belgesel ve konulu film çekimi yapmak amacıyla Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Güney Kore'den 6, Almanya'dan 3, Japonya, ABD, Fransa, İran ve Yunanistan'dan 2'şer ve Rusya, İtalya ve İsviçre'den birer televizyon kanalı çekim yapmak amacıyla başvuruda bulundu.

Kapadokya'da 2006 yılında yabancı televizyon kanallarının yanı sıra çok sayıda Türk televizyon kanalı ve yapım şirketi de bölgede belgesel, dizi film ve sinema filmi çekimi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurdu. Bunlar arasında 'Aşkın Dansı' filminin tümü, Kartal Tibet'in yönettiği ve başrollerini Cüneyt Arkın ve Mehmet Ali Erbil'in paylaştığı 'Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu' filminin de önemli bölümü, Kapadokya'da çekildi. Kanal D'deki, 'Gümüş' ve Show TV'de bir süre önce yayından kaldırılan, 'Adak' isimli dizinin de çekimleri Kapadokya Bölgesi'nde gerçekleştirildi.

Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title