Haberler

Kapadokya Bölgesini Geçtiğimiz Yıl 2 Milyon 689 Bin Turist Ziyaret Etti

Peribacaları, doğal güzellikleri ve yeraltı şehirleri ile ünlü Kapadokya bölgesini, 2013 yılı içerisinde 2 milyon 689 bin 949 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Peribacaları, doğal güzellikleri ve yeraltı şehirleri ile ünlü Kapadokya bölgesini, 2013 yılı içerisinde 2 milyon 689 bin 949 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kapadokya bölgesinde turistlerin ziyaretine açık bulundurulan başta Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray ören yeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini 2013 yılında 2 Milyon 689 bin 949 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Bölgedeki müze ve örenyerleri içerisinde en çok turist çeken yer ise her yıl olduğu gibi yine Göreme Açık Hava Müzesi oldu. Geçtiğimiz yıl içerisinde Göreme Açık Hava Müzesini 978 bin 390 yerli ve yabancı turist ziyaret ederken onu 469 bin 939 ziyaretçi sayısı ile Hacı Bektaş Veli Müzesi ve 453 bin 418 ziyaretçi sayısı ile Kaymaklı Yeraltı Şehri izledi.

Kapadokya bölgesindeki müze, ören yeri ve yer altı kentlerini 2012 yılının Ocak- Aralık döneminde ise 2 milyon 572 bin 816 turist ziyaret etmişti.

'TURİZMCİLER 2014 YILINDAN UMUTLU'

Geride bıraktığımız 2013 yılı içerisinde 2.5 milyonu aşkın yerli ve yabancı turisti ağırlayan turizmciler 2014 yılından da oldukça umutlu. Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, 2013 yılının bölge turizmi açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek bunda yurt dışı ve yurt içinde gerçekleştirilen etkin tanıtım faaliyetlerinin önemli bir rol oynadığını vurguladı. Geçtiğimiz yıl içerisinde Kapadokya bölgesinde Brezilya'da yayın yapan özel bir televizyon kanalı tarafından çekilen dizi filmin bu ülkede gösterime girmesi ile birlikte bölgeye gelen Brezilyalı turist sayısında ciddi bir artış yaşandığını kaydeden Demir, 2014 yılında bölgede daha fazla yerli ve yabancı turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Demir: "Kapadokya eşsiz doğal ve tarihi güzellikleri ile ile Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden birisi. Dünyada bir başka benzeri bulunmayan bu bölgeye yabancı turistlerin ilgisi her geçen yıl artıyor. Bunda yurt içi ve yurt dışında turizmcilerimizin katıldıkları turizm fuarlarının yanı sıra çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen tanıtım etkinliklerinin de büyük etkisi var. Bizler turizmciler olarak 2014 yılının bölgemiz için daha verimli geçeceği ümidindeyiz" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hacıbektaş Kapadokya Nevşehir Göreme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title