Haberler

Kanyonda Mahsur Kalan 5 Kişi Kurtarıldı

Osmaniye’nin Çardak Köyü yakınlarındaki Çardak Kanyonu’nda 5 kişi mahsur kaldı.

Osmaniye'nin Çardak Köyü yakınlarındaki Çardak Kanyonu'nda 5 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan şahısları Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ODAK) ile Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin çalışmaları sonunda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, 5 arkadaş Çardak Köyü yakınındaki kanyonda gezmeye çıktıktan sonra kanyondan aşağı inmeye çalıştı. Yaklaşık 40 metre yükseklikten aşağı inmeye çalışan 5 arkadaş, yolun yarısına geldiklerinde mahsur kaldı. Ne aşağı inebilen ne de yukarı çıkabilen 5 arkadaş, çareyi jandarmadan yardım istemekte buldu.

Jandarmanın haber vermesiyle AFAD ve ODAK ekipleri kurtarma çalışmalarına yürütmek için kanyonda buluştu. Burada durum tespiti ve kurtarma planı yapıldıktan sonra ODAK'tan Yunus Emre Umuş, şahısların yanına indi. Umuş daha sonra ekip arkadaşı Süleyman Kaşdaş ile birlikte şahısları tek tek iplerle aşağı indirdi. Mahsur kaldıkları yerden burunları dahi kanamadan kurtarılan 5 arkadaş, başta jandarma olmak üzere ODAK ve AFAD ekiplerine teşekkür edip selfie çektirdi.

Şahısların kurtarılmasının ardından açıklama yapan ODAK üyesi ve Dağcılık Federasyonu Antrenörü Yunus Emre Umuş, "5 arkadaş merak ettikleri yerleri görmek için böyle bir maceraya girişmişler. Ancak bu çok tehlikeli ve dağcılık eğitimi gerektiren bir olaydır. Biz buna benzer olaylara müdahale eğitimi aldık" şeklinde konuştu. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title