Haberler

Kanyon Köprü Hizmete Açıldı

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 80. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kanyon Köprüsü’nün açılışı törenle gerçekleştirildi.

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temelinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 80. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kanyon Köprüsü'nün açılışı törenle gerçekleştirildi.

Karabük Belediyesi tarafından Karabük ile Safranbolu ilçesini birbirine bağlayan Kanyon Köprüsü'nün açılışı için düzenlenen törene, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, TBMM Eski Başkanı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum örgütü üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Şu anda görevimin 8. yılındayım. 8 yılda 80 senelik Karabük'ün tekrardan inşa ettik. Başta tüm siyasetçi parti mensuplarıyla beraber Karabük'te iktidarı, muhalefeti Karabüklü hemşerilerim sizlerle beraber Karabük'ün hikayesini, Karabük'ün yaşamını baştan yazmaya başladık. Karabük'te standartların yüksek, ucuz yaşam olan bir Karabük hep beraber yapmaya çalıştık." dedi.

Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise, milletvekili olarak kendisinin ve Belediye Başkanının partilerinin farklı olduğunu ifade ederek, "Amaç hizmetse, gerisi teferruattır. Karabük'te "ben" demiyoruz, "biz" diyoruz, "'biz" dediğimiz için iş birliği yapıyoruz ve daha fazla hizmet üretiyoruz. Şimdi en güçlü şekilde "biz" demeye hazırlanıyoruz. 16 Nisan'da öylesine bir güçlü "biz" diyeceğiz ki sandıkları patlatırcasına "biz" diyerek "evet" diyeceğiz ki, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin çanlarına ot tıkayacağız. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü bozmak isteyenlerin menfaatlerine engel olacağız" ifadesinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da Türkiye'nin, tarihindeki en sıkıntılı süreçlerden birinden geçtiğini ifade ederek, Türkiye adeta dört cephede birden savaş halindedir. İçeride cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ ve kiralık katiller sürüsü, PKK'nın yanı sıra, DHKP-C'lisi, TİKKO'su ve ne kadar aşırı sol unsur varsa onlar, dışarıda yeni sonlanmış olsa da Fırat Kalkanı Harekatı, DEAŞ'ın yanı sıra Kandil'i PKK'ya kiralayan Barzani'yi, Esad'ı, Irak'ın kukla yönetimini ve bunlara destek veren küresel güçleri, bir de buna 'Hayır'cı Avrupa ülkelerini eklediğimizde, karşı karşıya olduğumuz tehdidin ne denli büyük olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır. Bu tehdit doğrudan doğruya semalarımızdan ay yıldızlı bayrağı indirmeye, minarelerimizden mübarek ezanı dindirmeye yöneliktir. Türkiye darbeye muhatap olmuş, Türkiye, kanlı terör örgütlerin saldırısına uğramıştır. Böylesine büyük tehditlerle karşı karşıya olduğumuz şu dönemlerde, hiç kimsenin ülkenin kaderini kısır siyasi çekişmelere feda etme lüksü yoktur. Tam da böyle bir zamanda siyasetinin en temel ilkesi olarak 'önce ülkem ve milletim', sonra 'partim ve ben' diyen Sayın Genel Başkanımız, 15 Temmuz darbe girişimi ve alçak işgal teşebbüsünden sonra olup bitene seyirci kalmak yerine, inisiyatif almayı tercih etmiştir. Türk milliyetçilerine yüklenen tarihi misyona uygun olarak 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır' anlayışıyla harekete geçmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ile birlikte protokol üyeleri köprü üzerinden yaya olarak Safranbolu'ya geçiş yaptılar. Safranbolu istikametinde Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy çiçeklerle karşıladı. Ardından Esat Kabaklı ve konseri ve havai fişek gösterileri ile açılış son buldu.

ÇU-YE-Y) - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Demir Çelik Safranbolu Türkiye Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title