Haberler

Kantarcı, Kahvehanede Seçmenle Buluştu

CHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Bülent Kantarcı, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’le birlikte Yeşiltepe Mahallesi’nde bir kahvehane vatandaşlarla biraraya geldi.

CHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Bülent Kantarcı, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'le birlikte Yeşiltepe Mahallesi'nde bir kahvehane vatandaşlarla biraraya geldi.

Kantarcı, burada yaptığı konuşmada Çaycuma için planladığı çalışmaları anlattı. Mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda Kantarcı, her geçen gün vatandaşların desteğiyle beslendiğini ifade ederek, "Adaylığımızı koyduğumuzdan beri memleketimize faydamız dokunuyor. Biz yanlış, eksik ve yapılmayan ne varsa konuştuk. Belediye Başkanı konuştuklarımızı yapmaya başladı. Şimdi, 10 yıldır yapmadıklarını ve yapamadıklarını bir ay içinde yapmaya çalışıyor. Bir ay içinde yapılan işten hayır gelmez" dedi. Yeşiltepe ve Pehlivanlar mahallelerinin ilçenin geleceği noktasında önemli yerler olduğunu belirten Kantarcı, "Yeşiltepe 170 dönümlük arazisi ile ilçenin büyük bir geleceğini temsil ediyor. Yeşiltepe bu anlamda bölgenin en büyük yeri olacak. Bunun için öncelikle anayol şart. Bütün Yeşiltepe'yi düşünerek işler yapacağız. Öyle bir kişi bize oy versin düşüncesiyle evlerin önüne değil geneli düşünerek çalışacağız. Perşembe ve Yeşiltepe yolunda ölüm kol geziyor. Memlekete yol mu yapıyoruz yoksa ölüm mü saçıyoruz? Yaptıkları her iş hatalı. Kaldırımsız, tabelasız ölüm saçan yollar bunlar. Biz burayı Kızılay Caddesi gibi insanların kaldırımlarda rahatça yürüyebileceği şekilde yapacağız. El atacağımız her şey problemli ama düzelteceğiz" diye konuştu.

Kantarcı, konuşmasında mezarlıklara da değinerek, "Mezarlıklarımızı görüyorum. Düzensiz, bakımsız. Ne yolu var ne bir çeşmesi. Başkan Gülşen bundan 10 yıl önce diyor ki 'Mezarlıklar idaresi kuracağım.' Nerede? Çaycuma'da 16 tane mezarlık var. Bunların önce tespitini yapacak sonra hepsini tek tek düzenleyeceğim. Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine saygısı hiç olmaz. Bugün bir memleketin gelişmişliği, medeniyeti ulaşımdan ve mezarlıklarından belli olur. Bakın Avrupa'daki mezarlıklara botanik bahçesi gibi" dedi.

Şehirleşmede çöp toplamanın başta geldiğini söyleyen Kantarcı, "Gerek merkezde gerek mahallerde çöp toplamak ciddi bir sorun. Konteynırlar dolmuş taşmış, hayvanlar çöpleri etrafa yaymış her yer pis koku ve çöp içinde. Bu görüntülere sık sık rastlıyoruz. Çöp toplamak için belediyeye 4-5 çöp aracı daha almışım bu sorun değil. Yeter ki çalışılsın ve sorunlar ortadan kalksın. Ben çöplerin düzgün alınması taraftarıyım. En hassas olduğum konulardan biri çöplerin ayrıştırılarak atılmasıdır. Plastikler bir tarafta cam atıklar bir tarafta olmak şartıyla çöplerimiz toplanırsa geri dönüşümle birçok kişiye iş kapısı da açmış oluruz. Bunları kuracağımız kent konseyiyle önce sizlere soracağım. 'Çöplerimizi ayrıştırarak mı atalım yoksa toplu olarak mı? Nasıl istersiniz?' diye. Eğer ayrıştırılmaya riayet edilirse çöp kutularını ona göre kuracağım. Çöpler konusunda organize olursak geri dönüşümle çok şeyler kazanacağız. Başta iş kapısı açacağız. Geri dönüşüm sistemi petrol gibi muazzam bir değer" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşiltepe Zonguldak Çaycuma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title