Haberler

Bakanlık, Zehirli Ayakkabıların Fotoğrafını Yayınladı

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan zehirli ayakkabılarla ilgili 2 müfettişin görevlendirildiğini belirtip, söz konusu ayakkabıların fotoğraflarını paylaştı.

Çin'den ithal edilen 'zehirli ayakkabılar'ın piyasaya sürüldüğü bilgisinin Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından doğrulanması paniğe yol açtı. Çok sayıda tüketici sayıları binlerle ifade edilen ayakkabılardan alıp almadıklarının endişesini yaşıyor.

SORUŞTURMA 2 MÜVETTİŞE EMANET

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Erenköy Gümrük Müdürlüğüne bağlı bir antrepodan, imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabıların eskileriyle değiştirilmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 müfettiş görevlendirdi.

TÜM BİLGİLER VE ÜRÜN GÖRSELLERİ 81 İLE GÖNDERİLDİ

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda Erenköy Gümrük Müdürlüğüne bağlı bir antrepodan, ilgili mevzuata uygun olmadığı tespit edilen ve imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabı cinsi eşyaların eski ayakkabılarla değiştirildiği tespit edildi. Konuyla ilgili İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılığının bilgisi dahilinde başlatılan soruşturmanın devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Bakanlığımız olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirmiş, müfettişler çalışmalarına başlamıştır. Diğer taraftan, kanserojen madde ihtiva eden ayakkabıların iç piyasaya sürülmüş olabileceği ihtimali dikkate alınarak, öncelikle söz konusu ürünlerin marka ve modelleri tespit edilmiş, elde edilen tüm bilgiler ve ürün görselleri 81 ildeki ticaret il müdürlüklerimize denetlenmesi amacı ile gönderilmiştir.

"ŞÜPHELİ ÜRÜNLERİN SATIŞA ARZLARI DURDURULMUŞTUR"

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğümüze bağlı denetim ekipleri ithalatçı firma merkezi ve satış noktalarında 26 Kasım 2014 itibariyle denetimlere başlamıştır. Denetimlerde bulunan ve tehlikeli kimyasal içerdiğinden şüphelenilen ürünlerden numuneler alınmış ve akredite laboratuvara gönderilmiştir. Ayrıca güvensizlik şüphesi duyulan ürünler mühürlenerek satışa arzları durdurulmuştur. Laboratuvar sonuçları en geç 3 gün içinde alınacak ve güvensiz olduğu laboratuvar raporu ile belgelenen ürünlere ilişkin olarak '4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun'da öngörülen toplatma, imha, ilan ve idari para cezası olmak üzere gerekli yaptırımlar uygulanacak."

İlgili Haberler

CANİKLİ: TAHLİL SONUÇLARI BİRKAÇ GÜN İÇİNDE ÇIKACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "24 farklı tipinden 12 tanesinin izlerine ulaştık, ama ne kadarı satıldı, ne kadarı stoklandı şu anda bilmiyoruz. Nihai olarak 'bu ayakkabılardır' diyebilmemiz için tahlile gönderdik. Birkaç gün içerisinde bu tahlil sonuçları çıkmış olacak." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Çin Halk Cumhuriyeti Nurettin Canikli Erenköy Belgesel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (62)

ADANALI:

NASIL ZEHİRLİ YA AYAĞIMIZA GİYİYORUZ YEMİYORUZ Kİ ANLAMADIM NASIL BULAŞIYOR

2
20
yanıtYanıtla
delgado1903:

KUTULARI tatlıydı ama dimi. . !!!

10
10
yanıtYanıtla
ADANALI:

Bu ayakkabıların kutuları nerede, bana lazım para koyacağım

12
7
yanıtYanıtla
yilmut:

bu mallar sınırlarımızın dan içeriye girmişmi. . . evet girmiş. . . satılmışmı. . . evet satılmış. . . . eee GÜNAYDIN BAKAN BEY. . . önemli olan bu malların kontrolsuz içeriye sokulmamasıdır. . . almanya, fransa, italya danimarka. . . . . neden ülkelerine sokmuyorlar. . . çünkü kontrol mekanizması çalışıyor. . . . çünkü milletinin menfaatini düşünüyorlar. . . rusya tonlarca domatesi veya başka sevzeleri neden iade ediyor. . . çünkü milletini düşünüyor. . . . sınırdan, gümrük den girdikten sonra GEÇMİŞ OLA . . . . .

19
0
yanıtYanıtla
MadMan:

Nerede satılır, markası nedir? Bir işi de yarım yapmayın ya. . . Millet elinde resimle gezip karşılaştırma mı yapacak ? Kim ithal etmiş nerelere satmış ? bulup kaynağından önleyin. . .

16
0
yanıtYanıtla
Bot sever.:

Sarı bot hoşuma gitti :)

15
1
yanıtYanıtla
merto:

haberler sitesi 13 nci haberde bu botlar satılıyor çok fena bi kampanya başlatmışlar . . . gülermisin ağlarmısın

15
0
yanıtYanıtla
artiz:

büyük markaların oyunu bana kalırsa kendi ürünlerine yönlendirme için güzel taktik

10
4
yanıtYanıtla
corci:

gayet güzel ayakkabılar, ben alırım. zaten yediğimiz içtiğimiz her şey zehir yuvası.

4
8
yanıtYanıtla
mert:

eskiden Türkiye ürettiği ayakkabıları dışarıya ihraç ederdi Rusyaya Yunanistana Bulgaristana. . . . . vs şimdi Türkiye Çinden ithal eder duruma geldi. kabahat aslında bizlerde yerli üretime hiç cazip bakmıyoruz neymiş pahalı yada albenisi yok abi kendimizi hava uğruna yok ediyoruz Türkiyede satılan çoğu bilinmiş markalar bile çin malı Ni. . . . Ad. . . olsun.

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title