Haberler

Kanserli Hastalar Hem Güldürdü Hem Hüzünlendirdi

Antalya'da kanserli hastaların gerçekleştirdiği Türk sanat müziği konseri ve tiyatro gösterisi hem hüzünlendirdi hem güldürdü.

Antalya'da kanserli hastaların gerçekleştirdiği Türk sanat müziği konseri ve tiyatro gösterisi hem hüzünlendirdi hem güldürdü. Profesyonel oyuncuları aratmayan kanser hastaları ayakta alkışlandı.

Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi'nin "Kanserle Savaş" misyonu doğrultusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlediği 'Kanser Okulu'nun son dersi yapıldı. Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen son ders kapsamında Kanser Okulu öğrencilerinin konseri, tiyatro gösterisi ve resim sergisi yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Kanser Okulu'nun çok heyecan verici bir program olduğunu söyledi. Hastaların yaptığı resimlerin yüreklerinden çıkan duygularla oluştuğunu kaydeden Prof. Dr. Özdoğan, "Projeye Antalya sahip çıktı. Vatandaşlarımızla gurur duyuyorum. Umuyorum kanser konusunda değişim Antalya'dan başlayacak. Kanserin Antalya'dan farklı bir yolda ve ufka doğru gittiğini görüyoruz. Kanser korkusunu yok etmek için yola çıktık. Kanser gibi bir olguyu, korkuyu halkın gözünde yenemezseniz tedavide başarı sağlayamazsınız" dedi.

Meme kanserinde erken tanının önemine değinen Özdoğan, "ABD'de meme kanserinde yüzde 70 oranında erken tanı konuluyor. Bizde ise bu oran çok düşük. Kadınlarımız meme kanseri noktasında kontrol yapmıyor. 40 yaşını geçen kadınlar mamografi yaptırmıyor. Biz Antalya'da başlattığımız 'Kanser Okulu2 Projesi' ile verdiğimiz derslere katılanlarda çok ciddi bilinçlenme sağladık. Kanserle mücadelede bir seferberlik başlattık. Başarı ile yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Özdoğan, Medstar Antalya Hastanesi'nde kısa süre içinde 110 kemik iliği nakli yapıldığını da belirtti. Hastaların dinlenmesi gerektiğine vurgu yapan Özdoğan, bu güne kadar Kanser Okulu'nda işlenen dersler hakkında bilgiler aktardı.

Konuşmanın ardından Kanser Merkezi'nde kanseri yenen

3 hastaya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Memorial Sağlık Grubu Ceo'su Uğur Genç tarafından plaket verildi. Plaket töreninin ardından Kanser Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Türk sanat konseri korosunun konseri hem eğlendirdi hem de hüzünlendirdi.

Katılımcılar hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti. Yine Kanser Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu 'Sağlıklı, Neşeli Gülüşler' tiyatro gösterisi de büyük beğeni topladı. Kanser hastalarının özellikle 'Çillibom', 'Altın Kızlar', 'Ateş Böceği', 'Hayat Bayram Olsa' şarkıları eşliğinde sergiledikleri gösteri katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Kanser hastalarının gösterisine meme kanserini yenen Havva Böcek ve eşi Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de eşlik etti. Gösterinin sonunda başta Mustafa Özdoğan başta olmak üzere diğer doktorlar sahnede kanser hastaları ile dans etti.

Ardından Kanser Okulu öğrencileri kanserle mücadelelerini anlattı. İlk sunumu meme kanserini yenen Havva Böcek yaptı. Kanserle 8 ay önce tanıştığını belirten Böcek, eline geçen bir kitleden tedirgin olduğunu ve hastaneye gittiğinde meme kanseri olduğunu öğrendiğini kaydetti. Hastalığın isminin söylenmesi ve kabullenmesinin zor olduğunun altını çizen Böcek, "Hastalığı yeneceğime kendimi inandırdım. ve kanserle mücadele yolculuğuna başladım. Kitle kısa sürede 4.5 santimetreden 1.5 santimetreye düştü. Şansızlık oldu tümör büyüdü ve sol memem alınmak zorunda kaldı. Aldığım kemoterapi ve radyoterapilerin ardından kanseri yendim. Burada en önemli nokta benim kanseri erken tanımamdı" dedi.

Kanser hastalarının umutsuzluğa düşmemesini ve alternatif tıbbı kullanmamaları gerektiğini söyleyen Böcek, "Yıllar önce ayağımı kaybetmiştim. Şimdi sol mememi kaybettim. Ama hiçbir zaman yaşama umudumu kaybetmedim. Yaşamak çok güzel. Mücadelemde bana destek olan eşim Muhittin Böcek'e, yakınlarıma ve doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra kanseri yenen Gülcihan Akçay, Fahrettin Remzi Sadi ve Necati Açıkgöz de kanserle mücadelelerini anlattı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Özdoğan Muhittin Böcek Konyaaltı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title