Haberler

Kanserle Savaşmak İçin Yarıştılar

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde geliri kanser tedavisi ve araştırmalarında kullanılmak üzere yerleşik yabancılar tarafından organize edilen 'Yaşam İçin Yarış' etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde geliri kanser tedavisi ve araştırmalarında kullanılmak üzere yerleşik yabancılar tarafından organize edilen 'Yaşam İçin Yarış' etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. 400 kişinin katıldığı koşu yarışından 15 bin lira gelir elde edildi.

İngiltere'nin Londra kentinde meme kanseri araştırmalarına destek için ilki 1995 yılında yapılan ve her yıl ülkenin farklı kentlerinde 1 milyona yakın insanın katılımıyla düzenlenen 'Race For Life' etkinliği ikinci kez Fethiye'de yapıldı. İlçede yerleşik yaşayan yabancıların talebi üzerine Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) tarafından 'Yaşam İçin Yarış' adı altında organize edilen yarış, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünden başladı. Yarışa çoğunluğu ilçede yaşayan İngilizler'den oluşan toplam 400 kişi katıldı. Yaşları 7 ile 80 arasında değişen yarışçılar etkinliğe katılabilmek için bağışta bulundu. Yarış öncesi katılımcılar toplu olarak müzik eşliğinde ısınma hareketleri yaptı. Başlangıcın ardından ön sıraları alan katılımcılar birinci olabilmek için büyük çekişme yaşadı. Bazı katılımcılar ise çocuklarını bebek arabasında taşıyarak yarışı tamamladı. İngiliz yarışçılar, İngiltere'deki geleneklere uyarak, sırtlarında bugüne kadar kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirmiş yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. Fethiye Kordon Boyu'nda oluşturulan 5 kilometrelik parkuru yürüyerek veya koşarak ilk olarak geçen Metehan Deniz erkeklerde, Sevil Toker ise kadınlarda birinci oldu. Yarışçılara madalyaları, Beşkaza Meydanı'nda verildi. Yarıştan elde edilen gelirin Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi'ne bronkoskopi cihazı bağışlamak için kullanılacağı kaydedildi.

'80 BİN LİRAYA İHTİYAÇ DUYUYORUZ'

Yarışın Komite Başkanı Uğur Çaçaron, bronkoskopi cihazı alabilmek için 80 bin liraya ihtiyaç duyduklarını belirterek yarıştan 15 bin lira gelir elde edildiğini söyledi. Etkinliğin kanser ile savaş için düzenlendiğini vurgulayan Çaçaron, "Biz kanseri yenmek için koşuyoruz. Çok uzun süredir kanser hayatımızda var. Evinde, yakınında ya da tanıdıklarında kanser olmayan yok. Kanser hayatımızın bir gerçeği ise biz de onu yenmek için yarışacağız, savaşacağız. Bağışlar, yarışçılardan katılım ücreti alındı ve farklı eşyalar satılarak toplandı. Ayrıca destekçiler de bağış yaptı" diye konuştu.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Belediyesi Londra Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title