Haberler

Nurten Hanım 'Yılın Okuyucusu' Seçildi

Muğla'nın Milas İlçesi'nde 50'nci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında yılın okuyucusu ödülü 62 yaşındaki Nurten Nurtan'a verildi. Kanser tedavisi gören Nurtan, hayata kitaplarla tutunduğunu, tedavi sürecinde kitapların önemli yer aldığını ifade etti.

Milas İlçe Kütüphanesi tarafından 50'nci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında yılın okuyucusu seçildi. Milas Kaymakamı Fuat Gürel, okul müdürleri, öğrenci ve tüm kitap severlerin katıldığı etkinlikte konuşma yapan İlçe Kütüphane Müdürü Şerife Öztürk, okuma alışkanlığını geliştirmek ve genel kültür seviyesini yükseltmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Milas Halk Kütüphanesi'nin bu misyon ile faaliyet gösterdiğini kaydeden Öztürk, "Halka yaşam boyu okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Evlere ödünç kitap vermenin yanısıra kütüphane içinde danışma hizmeti ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. 2013 yılı sonu itibariyle kütüphanemize 1023 kişi üye oldu. Bu üyeler yıl içinde toplam 8 bin 792 kitap ödünç aldı. Toplam okuyucu sayımız 29 bin 837 olmakla beraber kitap sayımız 22 bin 433'tür" dedi.

EN ÇOK KİTAP OKUYANA ÖDÜL

En çok kitap okuyan yetişkin ve çocukların yanı sıra şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreni sırasında kütüphaneden faydalanarak kitap okuyan 62 yaşındaki Nurten Nurtan, plaketini Kaymakam Gürel'den aldı. Nurtan, 20 yıldan beri kütüphaneye üye olduğunu ve severek kitap okuduğunu belirtti. Nurtan, "Kitap benim hayatımda çok önemli. Benim stresimi alıyor. İki yıl önce yumurtalık kanserinden ameliyat oldum. Kemoterapi dönemindeyim. Bu süreci atlattım derken geçtiğimiz hafta hastalığın tekrarladığını öğrendim. Bu zor günlerimde sürekli kitap okuyorum" dedi.

Hastalıktan kaynaklanan sıkıntıyı kitap okuyarak daha rahat atlattığını ifade eden Nurtan, bu hastalıkla mücadele edenlere kitap okumalarını tavsiye etti. "Kitap okurken, yarının ne olacağını pek düşünmüyorsunuz" diyen Nurten Nurtan, kitaba adapte olarak sorunlarını unuttuğunu belirtti. Kitap okuma alışkanlığının çocukluk yıllarına dayandığını vurgulayan Nurtan, "Daha önce de kitap okurdum ama hastalık dönemimde daha fazla okumaya başladım. Herkesin babası oyuncak alırken, benim babam bana kitap alırdı. Benim çocuklarımda da kitap okuma kültürü gelişti, kitap okumayı çok seviyorlar" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kütüphane Haftası Fuat Gürel Milas Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title