Haberler

    Kanseri Yenen Mehmet Keseratar Yeniden Parkede

    Sezon başı kötü haberle sarsılan FIBA Hakemi Mehmet Keseratar, mucizevi şekilde 2. yarıya yetişti.

    ‘Kanseri ilk duyduğumda aklıma 7 yaşındaki kızımın geleceği geldi...’ diye söze başladı Mehmet Keseratar...

    Ağustos ayında yakalandığı amansız hastalığı 5 ayda mağlup ederek geçtiğimiz hafta parkelere dönen FIBA Kokartlı Hakem Mehmet Keseratar, ‘Beni hayata bağlayan eşimin desteği ve kızımın geleceğinin kaygısı oldu.. Kendime söz verdim. Ocakta hayata ve parkelere dönecektim.. Bu sözümü tuttum. Onları arkamda bırakamazdım” dedi.

    Testis kanserini telefonuna gelen sms sonrası başvurduğu check-up’ta öğrenen Mehmet Keseratar, hayatının en zor dönemini, 26 yıl boyunca düdük çaldığı parkede bu kez sivil kıyafetlerle anlattı...

    "Kendimi en kötüye hazırladım"


    Hastalığı birden bire teşhis konularak öğrenmedim. Telefonuma gelen SMS sonrası başvurduğum bir check-up sırasında tesadüfen lenf modundaki büyümeye rastladılar. Testis tümörünün bulunduğu lobun şişmesine adım adım tanık oldum Tümörü eşimle ilk öğrendiğimizde moralimiz çok bozuldu... Hastalık konusunda çok fikri olmadığı zaman insan moralman yıkılıyor. Kendimizi en kötüye hazırladık ama daha sonra güzel gelişmeler oldu. Konulan erken teşhisle birlikte, kanser türünden dolayı ilaç tedavisine yüzde 80-90’a varan iyileşme oranını duymak bizi biraz olsun rahatlattı.

    "Şimdi anlatması kolay"


    Ağustosun başında check-up oldu, araştırma ve tetkikler ise bir ay sürdü daha sonra operasyonlar, biyopsiler… Bunun ardından ekim ayında başlayan 7-8 haftalık dönemde ilaç tedavisi yani kemoterapi gördüm. Bu hastalığın en kötü tafafı buydu. İlaçların vücuda etkisi, yorgunluk, mide bulantısı, birşeyler yiyip içememe gibi bir çok yan etki oldu. İlaç tedavisinin etkileri bir anda kesilmiyor. Gördüğün gibi saçlar daha yeni yeni çıkıyor. Şimdi anlatması kolay ama o dönem ilaç tedavisi bitmek bilmedi.

    Hastalığı atlattıktan sonra hayata bakışınız parkeye nasıl yansır?


    Hakikakaten dünya bakışınız değişiyor. Ben hastalık yaşadığım süre boyunca hep Allah’a şükrettim. Bana yeniden doğma imkanı verdi. Yani bu şansı çok kişi yakalayamıyor. Yeniden doğdum. Bana ikinci bir hayat verildi, ilkini kaybettim ama ikincisi benim elimde ve bunun değerini çok iyi anlıyorsunuz. Zamanınız, yediğiniz, içtiğiniz kısaca yaşadığınız her şeyi ve sevginin anlamını daha iyi anlıyorsunuz. Kemoterapideyken rahat yemek yeme isteğini, çayı bile özlüyorsunuz. Çok şükür şimdi rahatım. Hayata bu pozitif bakış parkeye de yansıyacak. 1989’da başladığım kariyerimde 91-92 sezonundan bayana 1. Lig’deyim. Beni bilirler sahada sert değilim. Zaten pek teknik faul çalan bir hakem de değildim; ama artık daha da az çalacağım sanırım...

    Bu süreçte hayata bağlayan neydi?


    Beni hayatta tutan ailemdi. İlk 7 yaşındaki kızım geldi aklıma.. Onun geleceğini düşündüm, bensiz ne yapar, ona ne olur… Tedavinin başında bir şey bilmiyorsunuz, önce çocuğum sonra eşim geldi aklıma, ardından da annem ile babam.. Beni hayata onlar bağladı. Aileden daha önemli bir şey yok aslında insanı hayata bağlayan.. Ben ve ailem hayatımızdaki en kötü günlerimizi geçirdik. En büyük destekçim eşimdi.. Kızıma yansıtmadım hastalığımı. Kanseri k’si geçmedi aramızda. Ama bendeki bitkinlik nedeniyle hasta olduğumun farkındaydı. Sürekli hastaneye gidip, 4-5 gün kalıyordum. Dönüşümde evde bitkin yatıyordum. Yaşından olgun benim kızım hastalığımın farkına varsa da bize hiç hissettirmedi.

    Hürriyet

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Mehmet Keseratar Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title