Haberler

Kanseri Yenen "Asırlık Çınar"Dan Gençlere Tavsiyeler

Sivas'ta 7 sene önce bağırsak kanserini yenmeyi başaran 100 yaşındaki Zübeyde Şahin, gençlere sofralarından bal, tereyağı, yoğurt, pekmez ve sütü eksik etmemelerini, bol meyve tüketmelerini öneriyor Okuma yazmayı 70 yaşındayken torunlarına bakarak öğrenen Zübeyde nine, 30 yıldır düzenli olarak günlük.

CÜNEYT ÇELİK - MERVE TOPUZ - Sivas'ta 7 yıl önce bağırsak kanserini yenen 100 yaşındaki Zübeyde Şahin, gençlere sofralarından bal, tereyağı, yoğurt, pekmez ve sütü eksik etmemelerini, bol meyve tüketmelerini öneriyor.

İnönü Mahallesi'nde bir apartman dairesinde kızı Şerife Kangal ile yaşayan Şahin, 100 yaşında olmasına rağmen dinç görünümüyle dikkati çekiyor. Bol bol tereyağı, bal, yoğurt ve pekmez tüketen, 7 çocuk ve 38 torun sahibi Şahin, beslenmesine dikkat ediyor.

Okuma-yazmayı 70 yaşındayken torunlarına bakarak öğrenen Zübeyde nine, 30 yıldır düzenli olarak günlük gazete okuduğunu ifade ediyor. Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normalde 100 yaşında olduğunu ancak nüfusa geç kaydettirildiği için kimliğinde 98 yaşında gözüktüğünü söyledi.

Eşini verem hastalığından kaybettiğini, çocuklarını tek başına yoksulluk içinde büyüttüğünü belirten Şahin, ibadet ederek, Kur'an-ı Kerim meali ve günlük gazete okuyarak, beslediği bülbülle ilgilenerek vakit geçirdiğini ifade etti.

Çocukları ve torunlarından heveslenerek 70 yaşında okuma-yazma öğrendiğini anlatan Şahin, "Torunlarım okudukça ben de onlara dikkat ettim, gazetelere, kitapların içindeki büyük harflere baktım. Önce harfleri, sonra okumayı öğrendim. Şimdi gazeteleri okuyorum, Kur'an meailini okuyorum. Yazı yazmayı da öğrendim. Hafızam da çok şükür yerinde. İşlerimi de yapabiliyorum, yiyeceğimi hallediyorum" diye konuştu.

"Dişlerim olsa dünyayı yerim"

Torununun torununu gördüğünü, dinçliğini sağlıklı beslenmesine borçlu olduğunu dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Bol bol yoğurt, bal, tuzsuz tereyağı, pekmez yedim. Gece kalkıp süt içtim, bol meyve yedim. Dişlerim olsa şimdi her şeyi yerim. Midemde zararım yok. Et, fındık, fıstık yerdim, leblebim hiç eksik olmazdı zaten. Şimdi sadece çorba ve yumuşak şeyler yiyebiliyorum. Dişlerim olsa dünyayı yerim. Can, boğazdan gelir. Dişten düşen, dizden de düşer."

Gençlere sofralarından bal, tereyağı, yoğurt, pekmez ve sütü eksik etmemelerini, bol meyve tüketmelerini öneren Zübeyde Şahin, 7 yıl önce bağırsak kanserini yendiğini belirterek, "Kanseri atlattım. Doktorlar uyanacağımdan umutlu değildi ama ben uyandım" dedi.

"93 yaşında kanseri yendi"

Zübeyde Şahin'in kızı Şerife Kangal ise annesinin bakımının çok kolay olduğunu, kendi ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını söyledi.

Annesine sadece can yoldaşı olduğunu dile getiren Kangal, annesinin azimli bir kadın olduğunu ifade ederek, "Okumayı kendi çabasıyla öğrendi. Gazetelere, televizyonlara bakardı, torunlarına da heveslendi, okumayı öğrendi. Şimdi televizyondaki alt yazıları da okuyabiliyor. Sağlığı benden de iyi. Tansiyon, şeker, kalp gibi sorunları yok. 93 yaşında kanseri yendi, şimdi iyi" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Kangal Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title