Haberler

Kanseri Yendi, Diğer Hastalara Moral Veriyor

EKBER TÜRKOĞLU / EROL YILDIZ - Tokat'ın Erbaa ilçesinde, kanseri yenen Beyhan Elmacı, diğer hastaları ziyaret ederek onlara moral veriyor.

Kansere Gülümse Derneği Erbaa Şube Başkanlığını 2 yıldır sürdüren, lisede çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni Elmacı, AA muhabirine, 1990'da sol göğsünde kitle çıkması üzerine doktora gittiğini, kontrollerde önemli bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

Kitlenin 15 günlük ilaç tedavisiyle eridiğini anlatan Elmacı, 22 yıl sonra, 2012'de gittiği hastanede kendisine kanser teşhisi konulduğunu belirtti.

Bunun üzerine ameliyatla sol göğsünün alındığını bildiren Elmacı, "Kanseri hiçbir zaman ölümcül bir hastalık olarak görmedim. Kanseri, yeniden doğmak olarak algıladım. Kanseri yendim ve şimdi ikinci hayatımı yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Manevi hayatının çok güçlü olduğunu kaydeden Elmacı, şöyle devam etti:

"Hastalığı, misafir olarak gördüm. Geleceğe bakıyorum, benim için gelecek önemli. Her doğan günü, ikinci bir şans olarak görüyorum. Yakalandığım hastalık, Rabbimin verdiği bir sınav diyorum. Çünkü benim için maneviyat çok önemlidir. İnsanlar nasıl misafirlerini hoş tutar, rahat ettirmek için elinden geleni yaparsa, ben de kanseri misafir olarak kabul ettiğim için hoş tutuyorum, bir daha geldiğinde rahatsız etmesin diye elimden gelen her şeyi yapıp, ona güle güle demek istiyorum."

Babası kanser tedavisi görüyor

Elmacı, ablasını 63 yaşında kanserden kaybettiğini, 92 yaşındaki babasının da bu hastalık nedeniyle tedavi gördüğünü söyledi.

Kendi tedavisinin tamamlandığına işaret eden Elmacı, "Öğretmenliğe devam ediyorum, emekli olmadım. Çünkü öğrencilerimi çok seviyorum, onlar da beni çok seviyor. Onlara her zaman 'Siz benim yaşama şansımsınız, hayatımsınız' diyorum. Onlarla bir arada oldukça her şeyi unutuyorum. Ailemin de desteği oldu." dedi.

Kanser hastalarını ziyaret ediyor

Kimsenin kendisiyle aynı şeyleri yaşamaması, kanserin erken teşhisi ve hayatların kurtulmasını sağlamak için dernek kurmak istediğini anlatan Elmacı, "Derneği kuramadım. Daha sonra bir derneğin temsilciliğini aldım. Her fırsatta kanser hastası aileleri ziyaret ediyorum. Bu hastalıkla mücadelenin en büyük unsuru aile desteği ve hastanın moralli olması." diye konuştu.

İlçede yaşayan 3 çocuk annesi, 38 yaşındaki Emine Erbağı da rahim kanserine yakalandığını, Elmacı'nın kendisine ziyarette bulunarak destek ve moral verdiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Tokat Erbaa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title