Haberler

Kanser Taraması Kapanış Programı

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Hamzaoğlu: "Şu ana kadar 10 ilçede yapılan taramalarda 2 bin 326 kişiye meme kanseri, bin 832 kişiye de rahim ağzı kanseri taraması yapılmıştır"

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, şu ana kadar 10 ilçede yapılan taramalarda 2 bin 326 kişiye meme kanseri, bin 832 kişiye de rahim ağzı kanseri taraması yapıldığını bildirdi.

Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Trabzon Umut ve Savaşım Derneği'nin yaptığı protokol çerçevesinde 40-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri ve 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri ile ilgili tarama programının yapılmasına başlandığını belirtti.

İlk taramanın 8 Nisan'da Şalpazarı ilçesinde başlatıldığını ifade eden Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

" Şalpazarı'nı takiben tarama programına Tonya, Düzköy, Maçka, Yomra, Köprübaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Araklı, Of ve Hayrat ilçeleri ile devam edilmektedir. Şu ana kadar 10 ilçede yapılan taramalarda 2 bin 326 kişiye meme kanseri, bin 832 kişiye de rahim ağzı kanseri taraması yapılmıştır. Tarama sonuçlarına göre Şalpazarı ilçesinde BRADS(4) mamografi sonucu olan bir hasta bilgilendirilerek hastaneye yönlendirilmiştir. Yapılan biyopsi sonucu benign çıkmış ve hekimi tarafından takibe alınmıştır."

Hamzaoğlu, Araklı ilçesinde de aynı sonuçlu bir hastanın hastaneye yönlendirilmiş olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Tarama kapanış programımız 5 Aralık Perşembe günü saat 14.00'de Valimiz Abdil Celil Öz'ün eşi Rukiye Öz, Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Trabzon Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kasapoğlu, Hayrat Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. İsmail Kara ve vatandaşların katılımıyla Hayrat Toplum Sağlığı Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca kapanış programında Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi tarafından stantımız açılmış olup kanser hastalığı ve erken teşhisin önemi konularında vatandaşlarımız bilgilendirilmiştir." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Köksal Hamzaoğlu Şalpazarı Trabzon Araklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title