Haberler

Kanser Tarama Programları

Kanser tarama programları kapsamında, mobil kanser tarama aracı Gelibolu Devlet Hastanesi bahçesinde hizmet vermeye başladı.

Kanser tarama programları kapsamında, mobil kanser tarama aracı Gelibolu Devlet Hastanesi bahçesinde hizmet vermeye başladı.

Halk Sağlığı Müdürü Burhan Kütük, yaptığı yazılı açıklamada, kanserin günümüzde modern tıptaki gelişmelere rağmen dünyada birinci, ülkede ise ikinci ölüm nedenleri arasında yer alan önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildirdi.

Kanserin küresel bir sorun ve her yaşta görülebileceğine işaret eden Kütük, "Tanı ve tedavisi birçok farklı uzmanlık dalının işbirliğini gerektiren, hem tıbbı hem mali açıdan meşakkatli bir süreci olan kanser erken tanı konulduğunda yüksek oranda tedavi edilebilir ve korunulabilir bir hastalıktır" ifadesini kullandı.

Kütük, kanserin artan sıklığı, önemi ve maliyetinin hastalığın önlenmesi, erken tanı ve tarama faaliyetlerini ön plana çıkardığını dile getirip, şunları kaydetti:

"Bu amaçla Çanakkale'de ve Çan'da kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezleri, ayrıca toplum sağlığı merkezlerinde görevli sağlık personelleri, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları tarafından meme, kalın bağırsak ve rahim ağzı kanseriyle ilgili tarama programları yürütülmektedir. Kanser Daire Başkanlığınca  illerde yapılan taramalar değerlendirildiğinde ilimiz temmuz ve ağustos aylarında kalın bağırsak kanser taramasında ilk 10 içerisinde yer almıştır. Toplum tabanlı meme kanseri taramasında kullanılmak üzere Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığınca ilimize tahsis edilen mobil kanser tarama aracı Gelibolu Devlet Hastanesi bahçesinde hizmet vermeye başlamıştır. Bir ay süreyle mobil kanser tarama aracıyla devam edecek olan tarama ve bilgilendirme faaliyetlerine tüm halkımız davetlidir."

Kaynak: AA / Yerel

Gelibolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title