Haberler

Kanser İlacı Şebekesi Çökertildi

Bilecik'de polis ekipleri, yatalak durumdaki kanser hastalarının ele geçirdikleri sağlık raporları ile doktorlara kanser ilacı yazdırdıkları öne sürülen 43 yaşındaki M.S. ile Ö.A., 38 yaşındaki E.O. ve 33 yaşındaki F.D.'yi gözaltına aldı.

Bilecik'de polis ekipleri, yatalak durumdaki kanser hastalarının ele geçirdikleri sağlık raporları ile doktorlara kanser ilacı yazdırdıkları öne sürülen 43 yaşındaki M.S. ile Ö.A., 38 yaşındaki E.O. ve 33 yaşındaki F.D.'yi gözaltına aldı.

Kent merkezi ve ilçelerdeki çeşitli eczanelerden son günlerde fazla miktarda kanser ilacı alındığı ihbarları üzerine Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bozüyük İlçesi'nde bir eczaneden kanser ilaçları almaya gelen M.S., Ö.A., E.O. ve F.D.'yi gözaltına aldı. 4 şüphelinin araçlarında yapılan aramada piyasa değeri 145 bin TL olan kanser ilaçları, 23 kanser hastası ait sağlık raporu ve ilaç kullanım listesi, 13 kişinin kimlik bilgileri, rapor tarihleri, ilaç kullanım süreleri ve telefon numaralarının yazılı bulunduğu not kağıdı, değişik kişiler adına yazılmış 11 uzman doktor imza ve kaşesi bulunan reçete kağıdı, 3 kimlik fotokopisi, yol güzergahlarını gösteren 1 harita ele geçirildi.

HASTANE DOKTORLARINA REÇETE YAZDIRLAR

İddiaya göre şüpheliler M.S., Ö.A., E.O. ve F.D. kiraladıkları araçla İstanbul'dan Bilecik'e gelerek 5 ayrı doktora reçete yazdırdı. Şüpheliler bu reçeteler ve daha önce temin ettiklerini kanser hastalarına ait raporlarla Söğüt, Bozüyük ve Osmaneli ilçelerindeki eczanelerden 180 bin TL'lik kanser ilacı aldı. Şüphelilerin Bilecik'in yanı sıra Eskişehir ve Kütahya'da da Devlet hastanelerinde görevli doktorlara da ilaç yazdırdı. Şüphelilerin kanser ilaçlarını Türkiye'nin çeşitli illerinde ve bazı Ortadoğu ülkelerinde satmak istedikleri öne sürüldü.

HASTALARIN HABERİ YOK

Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturmada polisler, adlarına reçete düzenlenen ve çoğunluğu İstanbul'da oturan kanser hastalarından 9'u ile görüşüldü. Bu hastalar polislere kendilerinin yatalak vaziyette oldukları, tedavilerinde kullandıkları ilaçları hastaneden temin ettikleri ve dışarıdan ilaç almadıkları belirtti.

Polisler, Bilecik'te şüphelilere reçete yazan doktorların ve ilaç veren eczane çalışanlarının da ifadelerini aldı. 4 şüpheli sorgulamalarının ardından 'Kamu kurumu zararına nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik' suçlarından Bozüyük Adliyesi'ne sevk edildi. - Bilecik

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Bozüyük Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title