Haberler

Kanser Hastası Lise Öğrencisine Evde Eğitim

Bucak ilçesinde kanser tedavisi nedeniyle eğitimden uzak kalan lise öğrencisi, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı "Evde Eğitim Projesi" kapsamında haftada 15 saat evinde ders alarak sınıfını geçti.

Bucak ilçesinde kanser tedavisi nedeniyle eğitimden uzak kalan lise öğrencisi, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı "Evde Eğitim Projesi" kapsamında haftada 15 saat evinde ders alarak sınıfını geçti.

Bucak'a bağlı Karaaliler köyünde ikamet eden Mustafa Sadık Korkmaz, geçen yıl rahatsızlığı nedeniyle çok sevdiği okuluna ara vermek zorunda kaldı. Evde Eğitim Projesi kapsamında köyde bulunan evine giden okul öğretmenleri, haftada 15 saat ders vererek lise öğrencisinin bir üst sınıfa geçmesini sağladı.

Eğitim yılının sona ermesiyle birlikte Kaymakam Mehmet Akçay, lise öğrencisi Mustafa Sadık Korkmaz'ı evinde ziyaret ederek 10. sınıfı başarıyla tamamlayan Mustafa'ya karnesini, teşekkür belgesini ve onur belgesini verdi.

Kaymakam Akçay, Korkmaz'ı azminden dolayı kutlayarak, "İnşallah en kısa sürede tedavisini tamamlayarak, arkadaşlarının arasına dönecek, ve okuluna devam edecek. Mustafa, öğretmenlerinin desteğiyle sınıfını geçerek büyük bir azim ve başarı gösterdi. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede lise öğrencisi olarak sadece Mustafa Sadık'a "Evde Eğitim" verdiklerini belirterek, "Öğrencimize ders veren Mustafa Can Onaran, Lütfi Topay, Hüseyin Özçelik ve Kadim Altınışık öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Mustafa'yı da  başarısından ve gösterdiği gayretten dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.

4 kardeşten ikincisi olan Mustafa Sadık Korkmaz ise çok sevdiği ancak rahatsızlığından dolayı devam edemediği okuluna bir an önce dönmek için can attığını söyleyerek, kendisine eğitim veren öğretmenlerine ve emeği geçenlere teşekkür etti. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akçay Bucak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title