Haberler

Kanser Hastası Kızı Kullanıp Ünlüleri Dolandıran Şahıs Yakalandı

Güncelleme:

İzmir'de lenf kanseri H.İ. ile gönül ilişkisi kurup kızın adını kullanarak Hülya Avşar ve Ünal Aysal'la birlikte 26 ünlü ismi dolandıran Mesut. K., gözaltına alındı.

İzmir'de yaşayan lenf kanseri hastası 32 yaşındaki H.İ. ile internette tanışıp duygusal ilişki kuran 36 yaşındaki Mesut. K., kız arkadaşının hastalığından yararlanıp aralarında ünlü sanatçı Hülya Avşar ile Galatasaray'ın eski Başkanı Ünal Aysal'ın da bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mesut K., tutuklandı.

SOSYAL MEDYADAN ÜZERİNDEN YARDIM İSTEDİ

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kentte yaşayan lenf kanseri olan H.İ.'nin, birçok ünlüye mail veya sosyal medya üzerinden ulaşıp ilaç masraflarını karşılamak için para istediği yönünde ihbar alınca, çalışma başlattı.

ÜNLÜ İSİMLER DESTEK VERDİ

H.İ.'nin banka hesaplarını inceleyen polis, aralarında ünlü sanatçı Hülya Avşar ile Galatasaray'ın eski Başkanı Ünal Aysal'ın da bulunduğu birçok tanınmış siyasetçi, iş adamı ve sanatçının hesabından para gönderdiğini belirledi. Bunun üzerine H.İ. gözaltına alındı.

YALANI ORTAYA ÇIKTI, KISKIVRAK YAKALANDI

İfadesinde, kanser hastası olduğunu, ancak kimseden yardım talebinde bulunmadığını dile getirdiği öğrenilen H.İ., banka kartını da erkek arkadaşı Mesut K.'nın kullandığını belirtti. Soruşturmayı derinleştiren polis Konak'taki bir internet kafe önünde Mesut K.'yı kıskıvrak yakaladı. Şüphelinin üst aramasında, H.İ., C.M. ve S.Ş.B.'ye ait banka kartları, hesap numaralarının yazılı olduğu not kağıtları ele geçirildi. Söz konusu hesaplarda yapılan incelemelerde ise tanınmış kişilerin havale yoluyla banka hesaplarına yardım parası gönderdiği ortaya çıktı.

26 ÜNLÜYÜ DOLANDIRMIŞ

Şüphelinin ünlü kişilere gönderdiği maillerde, "Lenf kanseriyim, ilaçlarımın parasını karşılayamıyorum", "Zonguldak'ta bir maden ocağında hem ağabeyimi hem de babamı kaybettim, anne ve küçük kardeşimle yaşıyorum, işsiz ve zor durumdayım. Aileme bakmak için lütfen yardım edin", "Vatani görevimi yapıyorum, babamla ablamı trafik kazasında kaybettim, annemin tek kolu yok. Asker olduğum için zor durumdayım lütfen yardım" gibi duygusal içerikli mesajlar gönderdiği öğrenildi. Mesut K.'nın benzer yöntemlerle 26 ünlüyü dolandırdığı ve 32 adet havale yapılmasını sağladığı bildirildi.

HESAP SAHİPLERİNİN HABERİ YOK

Öte yandan, banka hesapları kullanılan 3 kişinin ne alınan yardımdan ne de olanlardan haberlerinin olmadığı kaydedildi. Dikkat çekmemek için bin TL'nin altında yardım istediği ileri sürülen Mesut K. işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Hülya Avşar Ünal Aysal İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

Bekes:

Bas caldiktan sonra ayaklar neden calmasin hep tepedekilermi calsin brakin birazda alttakiler calsin yesin. Devlet mali deniz yemeyen domuz misali

6
6
yanıtYanıtla
Blackhawks Mobil-IOS:

İmanı butun bir arkadaş daha:) memleketin başındakiler Hırsız olunca olacağı budur

8
3
yanıtYanıtla
Ulm Mobil-IOS:

Dünyada her bir kisiye 70 Apdal düsüyormus Apdallar Olmasa akillilar ackalir

5
4
yanıtYanıtla
HulyamobilWeb@haberler.com:

İnsanlik insanliktan cikmis sen rahmetini ümmetinin üstunden eksik etme rabbim seytanin ve nefsimizim şerrinden butun insanligi koru yarabbim aminn

4
1
yanıtYanıtla
~BLACK STOCKINGS~:

Edebsizliğin böğlesi. . . !!!

3
0
yanıtYanıtla
fbı:

yapılan iş iyi değil iyiki garibanları söğüşlememiş, zenginlere böylece gerçek hastalara zaman zaman yardım etmeleri gerektiğini hatırlatan bi mesaj olması

2
0
yanıtYanıtla
53:

OSMANİYELİ SEN ÇIK ARADAN

0
0
yanıtYanıtla
AbartmaMobil-IOS:

Hırsızlardan almış çalmamış

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title