Haberler

Kanser Hastası Kadından, Yanlış Teşhis İddiasıyla Doktor Hakkında Suç Duyurusu

Konya'da 27 yaşındaki Atiye Pehlivan, 2010 yılında baş ağrısı şikayetiyle gittiği Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, beyninde tümör olduğunu tanısı konulup, tedaviye başlandığını ancak, tümör çeşidinin yanlış saptanıp yanlış tedavi uygulandığı için kanserin vücuduna yayıldığını iddia etti.

Konya'da 27 yaşındaki Atiye Pehlivan, 2010 yılında baş ağrısı şikayetiyle gittiği Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, beyninde tümör olduğunu tanısı konulup, tedaviye başlandığını ancak, tümör çeşidinin yanlış saptanıp yanlış tedavi uygulandığı için kanserin vücuduna yayıldığını iddia etti. Pehlivan bu nedenle tanıyı koyan Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. O.Y., hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık da şikayet üzerine soruşturma başlattı. Prof. Dr. O.Y. de, ilk konulan tanının doğru olduğunu söyledi. Konya'da oturan 1 çocuk annesi ev kadını Atiye Pehlivan, şiddetli baş ağrısı şikayeti üzerine 2010 yılında Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Burada Tıbbi Patoloji bölümünde yapılan tetkiklerde Pehlivan'ın, beyinin de 'Anaplastik Astrositom' tümörü olduğu saptandı. Bunun üzerine ağız yolundan ilaç ve kemoterapi tedavisine başlandı. Tedavisi devam eden Pehlivan, geçen nisan ayında bel ve bacak ağrısı şikayeti üzerine aynı hastaneye başvurdu. Patoloji bölümünde yapılan tetkiklerde bu kez, tümöre rastlanılmadığı 'Hiposelüler Yağlı Kemik İliği' teşhisi kondu. Bu teşhise inanmayan Atiye Pehlivan ve ailesi, Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Nişantaşı Patoloji Grubu Laboratuvarı'nda yaptırdığı tetkiklerde, beyinde ve kemik iliğinde 'Medulloblastoma' tümörü olduğu saptandı. Bunun üzerine Atiye Pehlivan, 2010 yılında yapılan tetkiklerde tümör çeşidinin yanlış saptanıp, yanlış tedavi uygulandığı ve bu nedenle de tümörün vücuduna yayıldığı iddiası üzerine ilk tanıyı koyan Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. O.Y. hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçen 23 Mayıs Cuma günü suç duyurusunda bulundu. Savcılıkta bunun üzerine soruşturma başlattı.

'BEN YANDIM, BAŞKASI YANMASIN

Kendisine yanlış tanı ve tedavi uygulandığını öne süren Atiye Pehlivan, şunları söyledi 2010 yılında beyin ameliyatı geçirdim. Sonra da kemoterapi tedavisine başlattılar. Ailem, ilk sıralar ben üzülmeyeyim diye beynim de sadece iltihap olduğunu söyleyip, kanser olduğumu sakladı. Baş dönmelerim denge bozukluğu ve kusma şikayetlerim vardı. 2014 yılında da kemiklerimin ağrısından duramıyordum. Meram Tıp Fakültesi'nde yapılan tetkiklerde kemik iliği teşhisi kondu. Tümör yok denildi. Bunun üzerine İstanbul ve Ankara'da yaptırdığımız tetkiklerde, 2010 yılında yanlış tümör çeşidinin tanısını konup, tedavi olduğumu öğrendim. Yanlış teşhis yapılmasaydı, belki gördüğüm tedavi sayesinde tümör vücudumu sarmayacaktı. Ben özellikle Sağlık Bakanımdan, şunu istiyorum, 27 yaşındayım bir çocuğum var. Ben yandım başkası yanmasın. Oradaki doktor başkalarını da yakmasın. HAYATA KÜSMÜŞTÜM, EVLADIM İÇİN HAYATA TUTUNDUM

İlk kanser teşhisi konduğundan itibaren hayatının karardığını ifade eden Pehlivan, Sağlık geri gelmiyor. Ben atlattım sanıyordum. Ama yanlış teşhis konulduğunu öğrenince şoka girdim. Günlerce ağladım. Evladım için kendimi toparladım. Sabredeceğim ayakta duracağım. Şimdi yeni bir tedavi sürecim başladım. Kemoterapi alacağım. Daha sonra da Ankara'da ilik nakli olacağım.diye konuştu. İstanbul ve Ankara'da yaptırdıkları tetkiklerde gerçekleri öğrendiklerini ifade eden kardeşi Süleyman İnler, İstanbul ve Ankara'daki doktorlar bize, kardeşimdeki tümörün üreyen bir tümör olduğunu ancak 2010 yılında doğru teşhis konup, ağızdan tedavi yerine damar yoluyla tedavi edip, kemoterapi uygulansaydı, belki şu an bu durumda olmayacağını, tümörün vücuda yayılmasının önlenebileceğini söylediler. dedi.

KANSER TAMAMEN İYİLEŞMEZ 2010 yılında doğru tanı konup, doğru tedavi uygulandığını belirten Meram Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. O.Y., şunları söyledi

Biz bu hastayla ilgili iki rapor verdik. 2010 yılındaki raporumuzda kanser dedik. Bu yıl da kanser değil dedik. Biz bin de birin altında hata payıyla ile çalışıyoruz. Biz kendimize göre bilgimizi kullanıp raporumuzu verdik. Ben yüzde 99 kanser varsa bile kanser var demem. Benim raporumu beğenmeyebilirler. Başka yere gösterebilirler. Hata olabilir olmaz demiyorum. Bir hastalığa teşhis koymak için tek patoloji tetkiki gerekmez. Kanser tamamen iyileşmiyor. Bir süre sonra üreme olmuş olabilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Konya Meram Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title