Haberler

Kanser Hastalarına Musiki Morali

Bursa’daki kanser hastaları, ’kanserle yaşam’ panelindeki musiki dinletisiyle moral buldu.

Bursa'daki kanser hastaları, 'kanserle yaşam' panelindeki musiki dinletisiyle moral buldu.

Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksinde düzenlenen organizasyonda Uzman Doktor İbrahim Yılmaz ve Çetin Şamiloğlu'nun yaptığı açıklamalarla hastalık hakkında bilgi edinen katılımcılar, konuşmaların ardından Hüseyin Taşçeşme ve korosu ile musiki keyfi yaşadı. Hastalığın vücudun kontrolü dışında, hücrelerin bölünmesiyle ortaya çıkan, kontrolsüz hücre büyümesinden kaynaklandığını belirten Düktor İbrahim Yılmaz, en önemli şeyin hastalığın oluşmasının engellenmesi olduğunu söyledi. Kanser hastalığının oluşumunda iki temel faktörün bulunduğunu dile getiren Yılmaz, bunlardan birinin çevresel, diğerinin ise kalıtsal diğer adıyla genetik faktörler olduğunu açıkladı. Yılmaz, "Bu hastalığın yüzde 90'ı çevresel faktörlerden kaynaklanmaktadır. Yüzde 10'luk bir kısım ise değiştiremeyeceğimiz ailesel hastalıklardandır. Yapılan araştırmaların sonucunda yüzde 50'lik bir kısımın beslenme, yüzde 35'inin sigara, geri kalan kısımda da mesleki şartlardan dolayı hastalık oluşumu göze çarpıyor. En basit bir tedbir sigara kullanmamaktır. Kullanılan ortamda bulunmamaktır" dedi.

Daha sonra söz alan Şamiloğlu ise, kanser riski taşıyan ya da şüphesi olan insanların ücretsiz test yaptırmak için Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) gitmeleri gerektiğini söyledi.

Katılımcılar panel sonrası şarkıları dinlediler. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title