Haberler

Kanser Haftası

İzmir'de Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, kanser hastalarında yeterli ve dengeli beslenmenin önemi anlatıldı Doç. Dr. Kömürcüoğlu: "Beslenme bozukluğu olan kanser hastalarının en az beşte biri yetersiz beslenmenin yol açtığı sorunlar nedeniyle hayatını kaybetmektedir"

İzmir'de Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, kanser hastalarında yeterli ve dengeli beslenmenin önemi anlatıldı.

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan etkinlikte konuşan Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu, kanser hastlarında beslenmenin önemine dikkati çekerek, "Beslenme bozukluğu olan kanser hastalarının en az beşte biri yetersiz beslenmenin yol açtığı sorunlar nedeniyle hayatını kaybetmektedir" dedi.

Yetersiz beslenmenin kanser tadavisinin zorlaştıran en büyük etkenlerden biri olduğunu vurgulayan Kömürcüoğlu, "Kanser hastasının tanı anından itibaren beslenme durumu açsından düzenli takibe alınması ve beslenemesinde bozulma saptandığında müdahale edilmesi şarttır. Her kanser hastası teşhisten itibaren yetersiz beslenme açısında değerlendirilmeli. Bu yoksa bile kontrol edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, hastanede tedavi gören kanser hastalarının yeterli beslenip beslenmediği yönünde sağlık taramaları da yapıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Suat Seren İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title