Haberler

Kano Milli Takımı Seçmeleri Adana'da

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, hava koşulları ve göl olarak durgun su sporlarında Türkiye’de ideal tesislere sahip olduklarını, Türkiye’de kano ve kürek sporu yapanların gözünün Adana’da olduğunu söyledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, hava koşulları ve göl olarak durgun su sporlarında Türkiye'de ideal tesislere sahip olduklarını, Türkiye'de kano ve kürek sporu yapanların gözünün Adana'da olduğunu söyledi.

Hadi, 24 ve 25 Ocak Cumartesi ve Pazar günleri Seyhan Baraj Gölü, Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi'nde gerçekleştirilecek Kano Milli Takım Seçmeleri ve Adana ile Sakarya illerinde kayıtlı olan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcularını değerlendirme seçmelerden önce tesisleri ziyaret ederek, Kano Federasyonu İl Temsilcisi Tolga Çelik ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Seçmeleri izlemek üzere Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengücek ve Yönetim Kurulu üyelerin de yarın Adana'da olacaklarını belirten Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Hava koşulları ve göl olarak durgun su sporlarında Türkiye'de en ideal tesislere sahibiz. Rüzgar ortalaması, az yağış alması, gölün durgun ve berrak olması Adana'nın önemini ortaya çıkarıyor. Birçok ilde göller kurudu. Seyhan Baraj Gölü'nde farklı akarsulardan beslenen göl aksine yükseldi. 24-25 Ocak hafta sonu başta Adana olmak üzere, İstanbul, Antalya, Köyceğiz, Sapanca ve Rize gibi değişik bölgelerden 60 kadar üst düzey sporcu ve Adana ile Sakarya'nın TOHM'a kayıtlı sporcularının katılımıyla seçmeler gerçekleştirilecek. Başka anlamda Kano Milli Takımı Adana'da belirlenecek. Seçmelerde başarı gösteren sporcular 26 Ocak -27 Şubat tarihleri arasında Antalya'da yapılacak olan Milli Takım Hazırlık Kampı'na gidecekler."

Hadi, tüm etkinliklerinde olanakları seferber eden ve destekleyen Vali Mustafa Büyük ile ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'a teşekkür etti.

İTALYA'DA DÜNYA ŞAMPİYONASI VE OLİMPİYAT BARAJI

Kano Federasyonu Adana İl Temsilcisi Tolga Çelik, seçmelerde ve daha sonra ki Milli Takım hazırlık kamplarında derecelerini geliştiren sporcuların Ağustos ayı içinde İtalya'nın Milano Kenti'nde gerçekleştirilecek olan Dünya Kano Şampiyonası ve Olimpiyat (A) Barajı müsabakalarına katılacaklarını kaydetti.

KOORDİNATÖR DEMİREL TOHM TESİSLERİNİ ÇOK BEĞENDİ

TOHM Alan Koordinatörü ve Branş Komitesi Sorumlusu Sabriye Demirel, Adana Kano TOHM'da kayıtlı sporcularla sohbet etti. Beslenme ve konaklama yaptıkları Atlıspor Kulübü'nde ki odalarını inceledi. Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi'ni de ziyaret eden Sabriye Demirel, tesisleri çok beğendiğini, deneyimli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin desteğiyle Adana TOHM'un diğer illere model olacağını söyledi.

Bu arada ziyaretler sırasında Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Cemal Demirağ ile Kürek Federasyonu Adana İl Temsilcisi Harun Tosun'da hazır bulundu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Bayram Hadi Seyhan Baraj Gölü Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title