Haberler

Kanlı Ocak" Kurbanları Anıldı

Görüntü Dökümü : Bakü Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret eden Azeri vatandaşlar Şehit mezarlarına karanfil bırakılması Salman Murguzlu'nun konuşması "Kanlı Ocak" kurbanları anıldı Azerbaycanlılar, tarihe "Kanlı Ocak" olarak geçen 20 Ocak Katliamı'nın 26. yıl dönümünde Bakü Şehitler Hiyabanı'na akın etti Azerbaycan'da, bağımsızlığın sembolüne dönüşen ve tarihe "Kanlı Ocak" olarak geçen 20 Ocak Katliamı'nın kurbanları anıldı.

Görüntü Dökümü :

Bakü Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret eden Azeri vatandaşlar

Şehit mezarlarına karanfil bırakılması

Salman Murguzlu'nun konuşması "Kanlı Ocak" kurbanları anıldı

Azerbaycanlılar, tarihe "Kanlı Ocak" olarak geçen 20 Ocak Katliamı'nın 26. yıl dönümünde Bakü Şehitler Hiyabanı'na akın etti

Azerbaycan'da, bağımsızlığın sembolüne dönüşen ve tarihe "Kanlı Ocak" olarak geçen 20 Ocak Katliamı'nın kurbanları anıldı.

Azerbaycanlılar, 1990 yılında yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri anmak için Bakü Şehitler Hiyabanı'na akın etti. Azerbaycan bayrakları taşıyan vatandaşlar, şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktı. Bakü ve diğer bölgelerden gelen vatandaşlar şehitlik önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Saat 12.00'de de Azerbaycan için canını veren bütün şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu boyunca Hazar Denizi kıyısındaki gemiler, metro trenleri, otobüsler siren ve korna çaldı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de eşi Mihriban Aliyeva ve devlet erkanıyla Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret etti. Burada yapılan resmi törende Azerbaycan Milli Marşı çalındı ve Aliyev Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bıraktı.

"Korku hissini o gün unuttuk"

20 Ocak şehitlerinin akrabaları da vatandaşlarla şehitliği ziyaret ederek 26 yıl önce kaybettikleri yakınlarını andı.

Şehit Alesger Gayıbov'un akrabası Salman Murguzlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada şehitliğe gelerek şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını göstermek istediklerini söyledi. Murguzlu, "Bu vatan için canlarını feda eden evlatlar tarih boyu bu milletin kalbinde yaşayacaktır. Azerbaycan halkı korku hissini 20 Ocak günü ebediyen unuttu. Halk Sovyet ordusuna karşı çıkarak içindeki özgürlük aşkının hiçbir zaman ölmeyeceğini kanıtladı" dedi.

"Kanlı Ocak"

1990 yılının başlarında, Ermenilerin artan toprak taleplerine ve Sovyet yönetimine tepkilerini göstermek isteyen binlerce Azerbaycanlı, Bakü'nün Azadlık Meydanı'na akın etti ve uzun süreli mitinglere başladı.

Mitingleri dağıtmak amacı ile 20 Ocak'ta Bakü'nün çeşitli bölgelerine giren Sovyet ordusu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 150'ye yakın sivili katletti, yüzlerce kişiyi ise yaraladı.

Şehitler, yüzbinlerin katılımıyla, gözyaşları içinde, kırmızı karanfillerle bugünkü adıyla, Şehitler Hiyabanı'na gömüldü.

Azerbaycanlılar tam 26 yıldır her 20 Ocak'ta, ellerinde 20 Ocak kurbanlarının simgesi haline gelen karanfillerle şehitliğe akın ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

İlham Aliyev Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title