Haberler

Kanîya Şorbeyê'nin Açılışı Yapıldı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yardım Şube Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi kampüs alanında Çorba Çeşmesi'ni kurdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler ve Yardım Şube Müdürlüğü'nün Dicle Üniversitesi Kampüs Alanı'nda kurduğu Çorba Çeşmesi'nden günde 170 litre olmak üzere bin kişi için çorba akıyor. Kanîya Şorbeyê'den Dicle Üniversitesi öğrencileri, öğretim görevlileri, üniversite çalışanları, bölge illerinden Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelip tedavi gören hasta yakınları ve yurttaşlar faydalanıyor.

Yaklaşık 10 gün önce hizmete giren Kanîya Şorbeyê'nin açılışını Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak yaptı. Açılışa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, Genel Sekreter Yardımcısı Rojda Balkaş, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı ve yurttaşlar katıldı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Meslek Edindirme Merkezi mutfağında hazırlanan çorbalar sabah erken saatlerde Dicle Üniversitesi Kampüs Alanı'nda bulunan Kanîya Şorbeyê Merkezi'ne getirilerek dağıtımı yapılıyor.

Kanîya Şorbeyê'den şu anda sadece mercimek çorbası dağıtımı yapılıyor. İleride ezo gelin, yayla ve domates çorbası ile çeşitlendirilecek olan Kanîya Şorbeyê projesi Dicle Üniversitesi Kampüs Alanı dışında kentin farklı yerlerinde kurularak yurttaşlara hizmet verecek.


Yurttaşlar Yapılan Hizmetten Memnun


Yurttaşlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu hizmetten oldukça memnun. Yapılan bu hizmeti olumlu karşılayan vatandaşlar sabah saatlerinde Kanîya Şorbeyê'nin açılışını gerçekleştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'a teşekkür etti. Kanîya Şorbeyê'nin açılışını gerçekleştiren ve yapılan çorbadan içen Kışanak, bir süre yurttaşlarla sohbet ettikten sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı çalışanlarından Kanîya Şorbeyê'nin çalışma sistemi ile ilgili bilgi aldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title