Haberler

Kani Torun: "Batı'ya Karşı Kızgınlık ve Öfke Var"

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Kani Torun, "Bekliyorlar ve sonra taraflara itidal tavsiye ediyorlar.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Kani Torun, "Bekliyorlar ve sonra taraflara itidal tavsiye ediyorlar. Hangi taraflarsa bunlar? Ne zamanki darbe püskürtülüyor, o zaman 'Biz demokratik rejimden yanayız' diyorlar. Burada Batı'da ciddi bir ikiyüzlülük ve samimiyetsizlik var" dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananları Batı kamuoyuna anlatmak üzere Kanada'ya gelen TBMM Heyeti'nin, başkent Ottawa'daki temasları sürüyor.

Torun başkanlığındaki AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter'den oluşan heyet, Büyükelçilik resmi konutunda, Ottawa'daki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Torun, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Dini adam devşirmek ve para toplamak için kullanan ama gayesi dini olmayan, gayesi uluslararası güçlerin emirleri doğrultusunda Türkiye'yi kaosa sürüklemek olan bir örgüt. Eğer 15 Temmuz gecesi bunlar maazallah başarılı olsaydı, Türkiye bugün Suriye'den farksız hale gelmişti. Türkiye, 15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrası diye bir miladı yaşadı ve bunu yaşamaya devam ediyor. Türkiye'de milli birlik ve beraberlik, aslında had safhaya ulaştı. Şu an iktidar ile muhalefet, birçok konuda farklı düşünse de bu konuda beraberdir. Yani bu örgüt, bir anlamda Türkiye'yi de birleştirmiş oldu."

"Siz önce kendinize bakın"

"Demokrasiyi adeta bir din haline getiren Batılılar, darbeyi başlangıçta kınamıyorlar?" diyen Torun, şöyle devam etti:

"Bekliyorlar ve sonra taraflara itidal tavsiye ediyorlar. Hangi taraflarsa bunlar? Ne zamanki darbe püskürtülüyor, o zaman 'Biz demokratik rejimden yanayız' diyorlar. Burada Batı'da ciddi bir ikiyüzlülük ve samimiyetsizlik var. Biz de bunlara, 'Türkiye'ye gelip bizi sigaya çekmeye çalışmayın, siz önce kendinize bakın' diyoruz. Bu doğrusu açıkça esef verici. Bunu da görüştüğümüz gazetecilere söylüyoruz."

"Batı'ya karşı kızgınlık ve öfke var"

Kendilerine sıkça "Delil var mı?'" sorusunun yöneltildiğini aktaran Torun, şunları kaydetti:

"17 senedir bu adamı saklayanlar ve saklamaya da devam edenler, kapısına FBI ajanlarını dikenler, oraya kimlerin geldiğinden, neler konuştuklarından haberleri yok mu da bizden delil istiyorlar? Bu kadar ikiyüzlülüğü insanlar kaldıramıyor. Türkiye'de bu anlamda darbe sonrası Batı'ya karşı kızgınlık ve öfke var."

TBMM Heyeti, daha sonra elçilik resmi konutu bahçesinde verilen resepsiyonda, Türk sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve davetli yabancı konuklarla sohbet etti.

Heyet, bugün Kanada Federal Parlamentosu ve düşünce kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelecek.

Kaynak: AA / Güncel

TBMM Dışişleri Komisyonu AK Parti Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title