Haberler

Kangal Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde Olağan Genel Kurul

Kangal Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2013 yılı olağan yapıldı.

Kangal Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2013 yılı olağan yapıldı.

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Bölge Birliği Başkanı Yüksel Demirgil'in divan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Demirgil, "Esnaf ve sanatkarlarımıza bölge birliğimiz aracılığıyla ilçelerde de düşük faizli kredi imkanı sağlıyoruz. Kooperatif kredilerinin yüzde ellisi hazine tarafından karşılanırken yüzde ellilik kısmını da krediyi kullanan esnaflarımız ödüyor.1 yıllık kredi faiz oranlarımız yüzde 4, bir yılı aşan kredilerde yıllık faiz oranımız yüzde 5 olarak uygulanmaktadır. Bu faiz oranları ile kredi kullandırılan Türkiye'de başka bir kurum ya da kuruluş bulunmamaktadır. Biz her zaman Sivas merkezde olduğu gibi ilçelerde de kooperatiflerimiz aracılığıyla esnafımıza sağladığımız düşük faizli kredilerle destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kangal Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Taşlık kooperatifin faaliyetleri ve çalışmaları ile ilgili üyelere bilgiler aktarırken, genel kurulda yönetim kurulu yıllık çalışma raporu ve denetim kurulu raporunun okunmasının ardından, bilanço ve gelir-gider tabloları okundu. Daha sonra okunan raporlar ve hesaplar müzakere edildikten sonra yönetim ve denetim kurulları ibra edildi.

İki adayın yarıştığı genel kurul sonrasında yapılan seçimlerde mevcut başkan İsmail Taşlık 117 oy alırken, diğer aday Ahmet Pelit ise 107 oy aldı.

Yeniden başkanlığa seçilen İsmail Taşlık genel kurul sonrasında herkese teşekkür ederek 2014 yılında faaliyetlerini daha da geliştirerek esnaf ve sanatkarlara daha iyi hizmet vereceklerini ifade etti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title