Haberler

Kandıra Köylerinde Yol Seferberliği

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kandıra Köylerine Olan Yatırımları Aralıksız Olarak Sürüyor.

Kandıra İlçesine bağlı Çamkonak- Babalı- Cebeci Sahil Bağlantı Yolu ile Terziler Boşnaklar Mahallesi-Kocakaymaz-Topluca-Kırkarmut-Sucuali grup yolu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. Ayrıca, pek çok köy meydanının yanı sıra; Kefken, Kerpe ve Cebeci gibi turistik yörelerimizde de parke ve bordür çalışması sürdürülüyor. Hava koşullarının elvermesiyle son derece yoğun şekilde sürdürülen çalışmalarda toplam 65 bin metrekare parke ve 24 bin metre bordür döşenecek.

GRUP KÖY YOLLARI OTOBAN GİBİ OLACAK

Fen İşleri Daire Başkanlığı denetiminde ve '2010 Yılı Yatırım Programı' çerçevesinde sürdürülen çalışmalarda toplam 16 kilometre uzunluğundaki Çamkonak- Babalı-Cebeci bağlantı yolunun köy geçişleri sıcak asfalt, anayol güzergâhı ise, çift kat sathi kaplama ile kaplanacak. Yine benzer bir çalışma da Kandıra'ya giden içmesuyu ve doğalgaz ana boru hatlarının geçişleri nedeniyle yıpranan toplam 11 kilometre uzunluğundaki Terziler- Kocakaymaz-Topluca-Kırkarmut ve Sucuali grup yolunda da gerçekleştirilecek.

18 BİN TON SICAK ASFALT KULLANILACAK

Toplam 2,5 kilometre uzunluğundaki yolun 8,5 metre genişliğine sahip İZAYDAŞ ile Asfalt Şantiyesi arasındaki bölümü çift şerit; Asfalt Şantiyesi'nden Kadın Doğum Hastanesi ayrımına kadar olan 10,5 metre genişliğindeki kısmı ise üç şerit olarak yeniden düzenlenecek. Çalışmalarda toplam 18 bin ton sıcak asfalt kullanılacak.

3 AYDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Tek yönünün tretuar diğer yönünün ise kanal olarak programlandığı ve gerekli tüm emniyet tedbirleri alınarak trafiğin kontrollü olarak tek şeritten verildiği çalışmaların 3 aylık bir süre içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title