Haberler

Kandil: Peşmergenin İçinde Bizden Kimse Yok

Güncelleme:

KCK Yürütme Kurulu Konseyi üyesi Sabri Ok, Peşmergenin içinde hareketlerinden kimsenin bulunmadığını söyledi.

Peşmergenin Kobani'ye geçişini de değerlendiren Sabri Ok, "Peşmerge konvoyunda hareketimizin içinde olan veya buradan gitmiş kimse yok." dedi.

Terör örgütü PKK'nın önde gelen isimlerinden ve KCK Yürütme Kurulu Konseyi üyesi Sabri Ok, Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK ana kampı Kandil'de Jiyan TV Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Hasan Sancar'a konuştu.

Ok, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını değerlendirerek, Kobani'de Kürtlerin olmaması durumunda kentin şimdiye kadar düşmüş olacağını söyledi. Kobani'nin özgürlüğünün dört parçadaki Kürtlerin özgürlüğü olduğunu belirten Ok, " Kobani'de Kürtler olmasaydı, hangi devlet olursa olsun şimdiye kadar 44 defa düşmüştü, biz buna inanıyoruz. Kürtler kendilerini savunuyorlar, bu savunma kutlu bir savunmadır. Kobani'nin özgürlüğü 4 parçadaki Kürtlerin ruhunu, aklını, zihnini, her şeyini bir yaptı. Bir kimse ki IŞİD'e faşist ve terörist demiyorsa, onun insanlığından, vicdanından şüphe duyarız. Bugün IŞİD, Kürt, Türk, Arap, Türkmen, Yezidi, diğer devletler kim olursa olsun kurtuluş yerinde birlikte cephe tutar, demokratik ve insani bir cephe olduğu için birlikte olur. O IŞİD ki insanlığın başına bela oldu, diğerleri de yönlerini Kürtlerin varlığına yöneltti. Bu nedenle IŞİD'i uzaklaştıracak ve yok edecekler" diye konuştu.

"PEŞMERGENİN KOBANİ'YE GİTMESİNİN UZAMASI SİYASİDİR"

Peşmergenin Kobani'ye geçişini de değerlendiren Ok, "Peşmerge konvoyunda hareketimizin içinde olan veya buradan gitmiş kimse yok. Türkiye devleti de bunu kabul etmez, bunu biliyoruz. Peşmergenin Rojava'ya gitmesinin uzaması bürokratik değil, mesele siyasidir. IŞİD, sapık ve sapkın bir harekettir, ideolojisi olmayan bir harekettir, cellat ve faşist bir harekettir" şeklinde konuştu.

"IŞİD'E BİRLİĞİN, KARDEŞLİĞİN OLUŞMAMASI İÇİN ROL VERİLDİ"

IŞİD'e Ortadoğu'da birliğin ve kardeşliğin oluşmaması için rol verildiğini kaydeden Ok, "Bugün daha iyi görülüyor ki IŞİD'e bir rol verildi, Ortadoğu ve Kürdistan'da demokratik özgür kardeşçe bir yaşam istenmiyor. IŞİD'in rolü bunları engellemektir, bunu istemiyor. Her an bir karışıklık olsun, hukuksuzluk olsun, bütün gruplar birbirlerini sıksın, yok etsin ve kavga içinde olsun. Bu rol IŞİD'e verildi, IŞİD de bu rolü çok güzel bir şekilde oynuyor, bugün de Kürtlerle kavga ediyor" ifadelerini kullandı.

"KÜRTLERİN İRADESİ DIŞINDA HİÇBİR ŞEY YAPILAMAZ"

Bütün Kürtlerin hem coğrafik hem demografik olarak tek bir irade içinde olduğunu söyleyen Ok, "Bundan 100 yıl önceki gibi değil Kürtler. Artık bu görülüyor ki kendilerini de yönetebilirler. Ortadoğu'da yeni bir proje, yeni bir strateji yapılacaksa, kimse Kürtleri 100 sene önceki Kürtler olarak görmesin. Kürtlerin iradesi dışında hiçbir şey yapılamaz, bu artık mümkün değil. Bütün Kürtler Ortadoğu'da önemli bir güçtür, Kürtler yeni bir Ortadoğu stratejisinin dışında tutulamaz. Kürtlere çok sayıda kapı ve kanal açılacak. Bugün Rojava'da imkanı var. Bütün devletlerle tanıma olabiliyor. Amerika, Rusya, Fransa gibi çok sayıda Avrupa ülkesinde tanınma var. Bu normal bir şeydir, çünkü ortak düşman IŞİD'dir. Ortadoğu'da Kürtler önemli bir aktördür, demokratik bir harekettir. Kürtlerin doğruluğunun görülmesinden dolayı biz de çok mutluyuz" dedi.

Daha önce 10 binlerce kişinin ayağa kalkabileceğini kimsenin tahmin bile edemeyeceğini belirten Ok, şöyle devam etti:

"Bütün Kürtler Suriye'de Kobani'de bir oldu. Bunun bir alt yapısı var, bu nedir? Bu 40 yıllık bir savunmadır, Öcalan'ın tanınmasıdır, bizim siyasetimizdir. Rojava'da PYD, YPG, YPJ'nin kahramanlıklarıdır. Sadece Kürtler değil, Kürtlerin dostu, sosyalistler, özgürlükçüler hepsi bir oluyor. 1 Kasım Dünya Kobani Günü olarak kabul edildi, bu çok önemlidir. Biz Türkiye hükümetini çok samimi bulmuyoruz, hala nasıl karışıklıklar çıkarabiliriz, grupları nasıl birbirine düşürebiliriz bunun derdindeler, ucuz oyunlara girişiyorlar. Bu mesele sanıldığından çok daha önemli bir meseledir."

"BİZ ÖCALAN'I BAŞMÜZAKERECİ İLAN ETTİK"

Abdullah Öcalan'ı başmüzakereci ilan ettiklerini ifade eden Ok, "Öcalan, bizim hareketimizin başmüzakerecisidir. Türkiye devleti bu meseleyi çözmek istiyorsa biz Öcalan'ı başmüzakereci ilan ettik bizim hareketimizin adına. Öcalan heyet isteyebilir, inisiyatifiyle iradesiyle bunu isteyebilir. Dünyadaki diğer örnekler gibi onlar nasılsa meseleyi nasıl çözmüşse bizde de öyle olacak. Bunun yolu yordamı budur. Fakat Türkiye devleti buna yanaşmıyor. Biz yol arkadaşıyız ve Öcalan bizim önderimizdir. Bunun için biz birbirimizin sesini duymak isteriz tabii ki. Mandela, o da müzakere etti hapishanede. Arkadaşları, yol arkadaşları onun yanına gitti, heyet oluşturdular. İki heyet birbirinin yanında oturdu, müzakere ettiler. Teknik olarak bizim birbirimizle görüşmemizden ziyade bizim hareketimizin adına da, bir iki arkadaşımız Öcalan'ın heyetinde olmalı. Biz Öcalan ile komplodan bu yana hiç görüşmedik. Yüz yüze veya teknik bir iletişimimiz olmadı. İmralı heyeti durumu ile ilgili ben veya başka bir arkadaşım, kadın erkek fark etmiyor, usulüne göre yapılmalı, bizim hareketimizin adına bir iki kişi Öcalan'la görüşecek heyetin içinde olmalı ve birlikte müzakere yapılmalı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kandil Dağı Sabri Ok Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500

Yorumlar (33)

YOZGATLI:

pkk erkek gibi savaşamaz bu vatansızların uzmanlık dalı pusu kurmak , , arkadan vurmak. . vatandaşın malına zarar vermek. . abd ye yalakalık yapmaktır.

30
5
yanıtYanıtla
diyarbakırlı:

allah pkk nın belasını versin. . insanlıktan nasibini almamışlar. . onların yüzünden huzur kalmadı. . burada hdp li değilsen sana yaşam hakkı vermiyorlar. . diyarbakırımı mahvettiler. . kürtlüğümden utanıyorum bu lanet insanlar yüzünden. . yakıp yıkmaktan başka bişey yapmıyorlar. . sonra barış kardeşlik demogojisi yapıyorlar

18
8
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRLI:

türkbayrağı altında yaşamaktan şeref duyuyorum. . yakacaksın yıkacaksın sonra barış diyeceksin. . sizin ne mal olduğunuzu biz gerçek diyarbakırlılar bilir hdpliler. .

14
10
yanıtYanıtla
dik başlar:

Veba gibi türediler dünyanın hiç bi yeri kabul etmiyor bu pislikleri ortadoğıya Türkiyeye belalar işte

13
6
yanıtYanıtla
diyar-ı bekr:

bu koca ülkede şu köpekleri sustıracak bir tane birim çıkaramadınız. . adamlar sayenizde kızıl kominist devlet olacak. .

10
8
yanıtYanıtla
ali dilmen:

türk devleti kadar başınıza taş düşsün nankörler giydiğiniz kıyafetten yediğiniz yemeğe kadar türk devletine borçlusunuz kobanideki yaralılarınızı bile türk devleti tedavi ediliyor nankörlük etmeyin köpek bile yediği kaba pislemez ulan biraz onurlu olun bir adamın karısının yanında kalleşçe öldürmek hangi miillette var bunu ne Yahudi yapar ne hiritiya siz ne biçim bir milletsiniz anlamadım

15
2
yanıtYanıtla
trabzonluAdınız Yazın:

bol bol uşak yapıp attılar sokağa sımdı uğraş bunlarla. .

8
8
yanıtYanıtla
Bonzai:

Bu PKK ile Peşmerge aynı şey değil mi?

13
3
yanıtYanıtla
zako:

yabancı medya sitesinde, bir kürt usa fanatikliğini abartmış ve peşmerge geçişiyle ilgili video ekleyip demiş ki ''usa askerleriyiz, kobaniye gidiyoruz''. amerikalı yetkilinin yorumu çok gecikmemiş ''kürtler sadece bizim köpeğimizdir. '' link vermek yasak olmasaydı, bunu kendi gözlerinizle görebilirdiniz.

5
11
yanıtYanıtla
hud süresi:

Zulmedenlere meyletmeyin; sonra size ateş dokunur (cehennemde yanarsınız). Sizin Allah''tan başka dostlarınız yoktur. Sonra (O''ndan da) yardım göremezsiniz!. . . . ALÇAK VE ZALİM OLAN PKKYA DESTEK VERECEK MÜSLÜMANLARA DUYURUDUR.

9
6
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title