Haberler

Kanatlı Sektörü'nün Yüksek Vergi Sorunu Çözüldü

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Kuzey Irak Hükümeti’nin, ‘Kanatlı Sektörü’ne Habur Sınır Kapısı’nda uyguladığı yüksek vergi uygulamasının Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri sonucu kaldırıldığını bildirdi.

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Kuzey Irak Hükümeti'nin, 'Kanatlı Sektörü'ne Habur Sınır Kapısı'nda uyguladığı yüksek vergi uygulamasının Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri sonucu kaldırıldığını bildirdi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, kanatlı sektörünün, en büyük paya sahip olduğu Irak'ta, ithalatta alınan yüksek vergiler nedeniyle pazar payını kaybetme korkusuyla geçirdiği zor günler sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zeybekci, yaptıkları girişimlerle kanatlı sektörüne Irak kapısını yeniden açtı. Son dönemde Irak'a yumurta ve beyaz et ihracatı gerçekleştiren firmaların, özellikle Habur Sınır Kapısı'nda yüksek oranda alınan vergi ile ilgili şikayetleri üzerine, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Yamanyılmaz, Irak'ın başkenti Bağdat'a giderek, sorunun çözümü için Irak Tarım Bakanı ile görüşmüş, görüşme olumlu geçmesine rağmen sorun çözülememişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yamanyılmaz, "Geçen süreçte konunun çözümlenmemesi üzerine Irak Büyükelçimiz bilgilendirilmiş, büyükelçimiz de Irak makamları ile konunun çözümü için tekrar temasa geçmişti. Bu süreçte söz konusu vergi uygulamasının Kuzey Irak Hükümeti tarafından uygulandığı anlaşılmış ve konu Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'ye iletilmişti. Sayın Zeybekci de Kuzey Irak Hükümeti nezdinde bu yüksek vergi uygulamasının kaldırılması yönünde girişimlerde bulunmuş ve son olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da devreye girmişti. En nihayetinde Kuzey Irak Hükümeti'nin uyguladığı yüksek vergi oranı uygulamasının kaldırılması için Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin gayretli çabaları ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri olumlu sonuçlanmış ve Kuzey Irak Hükümeti tarafından beyaz et ve yumurta ürünlerine uygulanan yüksek vergi oranı uygulaması kaldırılmıştır" dedi.

Irak'ın kanatlı sektörü için çok büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Yamanyılmaz, "Irak'ta yaşanan bu olumsuz durum nedeniyle sıkıntılı günler geçiren ihracatçılarımız, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ekonomi Bakanımızın değerli yardımları sayesinde, Irak'ta yeniden rahat nefes aldı. Bu vesileyle, her zaman ihracatçının yanında olmayı sürdüren Ekonomi Bakanımız ve Cumhurbaşkanımıza özellikle bu zor süreçteki katkılarından dolayı tüm ihracatçılarımız adına şükranlarımızı sunarız" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Habur Sınır Kapısı Akdeniz Irak Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title