Haberler

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliginden Açıklama

Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Üreticileri yönetim Kurulu Başkanı Osman Bayraklı, "İl Genel Meclisinin aldığı doğru olmayan kararlar biz kanatlı hayvan üreticilerini bitirdi " dedi.

Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Üreticileri yönetim Kurulu Başkanı Osman Bayraklı, "İl Genel Meclisinin aldığı doğru olmayan kararlar biz kanatlı hayvan üreticilerini bitirdi " dedi.

Yönetim kurulu adına konuşan Osman Bayraklı yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi,"Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği olarak ilimizde toplam 320 adet tavuk çiftliği bulunmaktadır. Üreticilerimiz ilimizde 38 milyon tavuk üretmektedir. İlimiz Türkiye'nin beyaz eti üretiminde yüzde 18'ini karşılamaktadır. Yıllar önce göç alan ilimiz göç vermektedir. Göç vermeyi durdurmak için üreticilerimizin tarıma teşvik edip çiftlikleri kurdurmalarında yardımcı olduk. Yaklaşık 10 bin kardeşimiz geçimini tavukçulukla sağlamaktadır.03.09.2013 tarihi itibariyle İl Özel İdaresinin aldığı kararla Köy Yerleşim alanlarında bulunan yaklaşık 10 yıla aşkın geçimini sağlayan ve devlet kontrolünde çalışan 93 adet tavuk çiftliklerimiz tamamen mühürlenip kapatılmıştır. Civciv gelmesin diye çalıştıkları entegre tesislerin de yazı yazılmış üreticilerimiz bu olayda bir aydır mağdur kalmıştır.

Üreticilerimizin devletin bankası olan Ziraat Bankasına, kömürcüye, makine ekipmancıya, yüklemeciye, işçiye, maliyeye, Sosyal Sigortalar Kurumuna ve esnaflara borçları birikmiştir. Bizler fazla bir şey istemiyoruz iş yeri açma ve çalımsa ruhsatı istiyoruz. Ama çözüm yok. Bir aya yakın kurmuş olduğumuz komisyonla gitmediğimiz yer kalmadı artık çözüm istiyoruz üreticilerimizin dayanma gücü kalmamıştır. Çözüm olarak mühürlerin kalkmasını, entegrelere yazılan yazıların geri çekilip civciv gelmesi ile ilgili yasağın kaldırılmasını, Köy İhtiyar Heyetinin 3194 sayılı İmar Kanunun 27.maddesince muhtarlığın imzalamış olduğu evrakla imardan af yazısının üreticilere verilmesi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığının genelge 2010-22 Maddesiyle İl Özel İdaresinde çalışan mimar mühendislerin yardımcı olup iş yeri açma ve çalımsa ruhsatlarının bir an önce verilmesinin, hisseli tapulu olan üreticilerine geçici veya şartlı iş yeri açma veya çalımsa ruhsatı verilmesi Köy Yerleşik sınırlarında çiftliğe yolu olan üreticilerimizi muhtardan onaylı evrakı yeterli olup, yol geçiş izin belgesi alınmaması. Sonuç olarak İl Genel Meclis üyelerimizin önceden almış oldukları yanlış kararla çiftliklerin kapanmasına sebep oldukları, bu yanlışı düzeltmek için 04.11.2013 tarihinde toplanacak olan Meclise üye olan yukarıdaki maddeleri görüşülüp sonuca bağlanmasını talep ediyoruz." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Bayraklı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title