Haberler

    Kanarya Direndi Sneijder Kükredi: 2-1

    Yarım saatten uzun süre 10 kişi oynayan Fenerbahçe, Galatasaray'a son 5 dakikada boyun eğdi.

    Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta maçında Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi sahasında konuk etti. Büyük çekişmeye sahne olan derbiyi Aslan 85'ten sonra bulduğu gollerle 2-1 kazandı.

    Oldukça tempolu geçen maçın ilk yarısında iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. İlk 45 dakikada oyuna daha hakim olan taraf Fenerbahçe'ydi.

    MAÇIN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!

    Maçın henüz 2. dakikasında Kadlec'in müdahalesiyle yerde kalan Burak Yılmaz penaltı bekledi. Hakem oyunu devam ettirdi. 5. dakikada da Sneijder'in pasıyla kontra atağa başlayan Galatasaray'da Olcan topla sağ kanattan içeriye yönelip sert vurdu. Top savunmadan döndü.

    CHEDJOU SON ANDA

    Her geçen dakikada temposu yükselen maçın 7. dakikasında Kuyt'ın sağdan ortasında arka direkte rahat pozisyonda Alper kafayı vurdu. Chedjou son anda araya girip şutu kesti ve Melo da topu uzaklaştırdı. 12. dakikada Olcan, sola hareketlenen Burak'ı gördü. Burak son çizgiye inip geriye ortaladı. Olcan yay üzerinden sert vurdu. Top üstten auta çıktı.

    Kuyt'ın 18. dakikada soldan ortasında topu kontrol eden Emenike rövaşata denedi. Semih Kaya'nın müdahalesinden de etkilenen Emenike topu üstten auta gönderdi. 22'de ise Caner'in soldan ceza sahasının hemen dışından orta yaptığı serbest vuruşta Chedjou kafayla topu uzaklaştırdı.

    BÜYÜK KARAMBOL

    24. dakikada Galatasaray ceza sahası içerisinde uzaklaştırılamayan topta önce Alper ardından da Emenike şut şansı bulamadı. Araya giren Melo tehlikeyi önledi.

    Karşılaşmanın 31. dakikasında orta alanda topu kapan Galatasaray'da Burak yine soldan son çizgiye inip geriye pas çıkardı. Sneijder gelişine şutunu çekti ama top ayağına oturmadı ve top farklı şekilde auta çıktı. 33. dakikada sağ kanattan yüklenen Fenerbahçe'de Gökhan'ın ortasına Emenike voleyi vurdu. Top üstten auta çıktı.

    EMRE DEVAM EDEMEDİ

    Maçın başında arka adalesinden sakatlık geçiren Emre oyuna devam edemedi ve 34. dakikada yerine Selçuk Şahin oyuna girdi.

    EMENİKE KARŞI KARŞIYA

    Bir anda savunmanın arkasına sarkan Emenike 42. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldı. Emenike'nin şutu farklı şekilde auta giderken golcü oyuncu Chedjou'nun kendisine faul yaptığı itirazında bulunsa da sonuç alamadı.

    45. dakika Selçuk'un pasıyla sağ çaprazdan bomboş pozisyonda ceza sahasına giren Olcan orta yapmakta gecikti ve Selçuk Şahin araya girerek tehlikeyi önledi. İlk yarı golsüz sona erdi: 0-0

    ASLAN GOLLE BAŞLIYORDU

    İkinci yarının başında santrayla birlikte pozisyon bulan Galatasaray'da Olcan'dan pası alan Sneijder'in hafif sol çaprazdan ceza sahası içinden sert şutunu Volkan iki hamlede kontrol etti. Galatasaray gole çok yaklaşmıştı.

    Fenerbahçe'nin 52. dakikada soldan kullandığı tacın ardından Emenike soldan içeriye pasını çıkardı. Meireles'in ceza sahası çizgisi üzerinden gelişine sert şutu farklı şekilde üstten auta çıktı.

    KANARYA 10 KİŞİ

    Maçın 53. dakikasında Bruno Alves, rakibi Dzemaili'nin sırtına ayağı ile sert bir müdahalede bulununca hakem Cüneyt Çakır oyuncuya doğrudan kırmızı kart gösterdi. Fenerbahçe kalan sürelerde 10 kişi mücadele etti.

    OLCAN DİREĞE TAKILDI

    Rakibinin 10 kişi kalmasının ardından kontrolü eline alan Galatasaray'da Olcan'ın uzak köşeye plase şutu direkten döndü.

    KADLEC ZORU BAŞARDI

    Maçın 63. dakikasında sağ kanattan Alper'in ortasında Kuyt istediği vuruşu yapamadı. Top kornere çıktı. Caner'in soldan kullandığı kornerde arkaya seken topta Kadlec kale önünde bomboş pozisyonda kafayı üstten auta vurdu.

    Melo'nun soldan pasını alan Sneijder, 65'te sol çaprazdan yakın direğe çok sert vurdu. Volkan direk dibinde topu tuttu. 77. dakikada az adamla hücum eden Fenerbahçe'de Hasan Ali'nin sol çaprzdan sert şutu savunmadan sekip kornere çıktı.

    BU SEFER DE UMUT KAÇIRDI

    Maçın 85. dakikasında Emre Çolak'ın soldan ön direğe etkili ortasında Umut Bulut bomboş pozisyonda kafayı üstten auta gönderdi ve mutlak golü kaçırdı.

    SNEIJDER'DEN JENERİKLİK FÜZE

    Orta alanda topu alıp yüzünü kaleye dönen Wesley Sneijder, yaklaşık 30 metreden müthiş bir füze gönderdi ve topu doksan diye tabir edilen noktaya gönderdi: 1-0

    BİR FÜZE DAHA

    Hızlı çıkan Galatasaray'da 90+1'de Sneijder, yine cepheden kaleyi karşısına alıp bu kez Volkan'ın soluna kendi sağına müthiş bir şut daha çıkardı: 2-0

    90+5'te Chedjou'nun sol kanatta kaptırdığı topta Alper topu içeriye çevirdi ve Alper topu boş kaleye gönderdi. Galatasaraylı oyuncular topun dışardan çevrildiği yönünde itirazda bulunsa da bu gol maçın skorunu belirledi: 2-0

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Wesley Sneijder Galatasaray Felipe Melo Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title