Haberler

Kanalizasyona Atıksu Veren Tesise İsu'dan Suç Duyurusu

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren bir tesisin İSU’ya ait kanalizasyon hatlarına kimyasal atıksu verdiğinin tespit edilmesi üzerine İSU yetkilileri tesis hakkında yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren bir tesisin İSU'ya ait kanalizasyon hatlarına kimyasal atıksu verdiğinin tespit edilmesi üzerine İSU yetkilileri tesis hakkında yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren Kartepe Endüstriyel Lastik Geri Dönüşüm Tesisi'ndeki kimyasal atıksuların kaçak olarak kanalizasyon hattına verilmesi sebebiyle, İSU Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi'nde (AAT) bakteri ölümleri meydana geldi. Yaşanan olay sebebiyle tesis iş göremez duruma gelirken, koku nedeniyle Kartepe bölgesinde vatandaşların da hastanelik olduğu tespit edildi. Bu sebeple İSU yetkilileri bahsi geçen tesis ile ilgili tutanak tutarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdular.

23 Nisan Çarşamba günü saat 16: 00 sıralarında Kullar AAT etrafında başlayan olumsuz koku ve buna bağlı olarak vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine İSU Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı, Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve KBB Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Başiskele, Köseköy ve Kartepe bölgelerinde kanal kollektör denetimleri yapıldı. Yapılan denetim çalışmasında Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan Kartepe Endüstriyel Lastik Geri Dönüşüm Tesisinin işletme binasının arka tarafında yer alan ve bölüştürücü olduğu söylenen ancak içerisindeki tüm gözlerin katran kıvamlı siyah maddeyle dolu bir şekilde depolama tankı gibi kullanılan betonarme yapının bir hat vasıtası ile İSU kanalizasyon hattına yönlendirildiği tespit edildi. Söz konusu kanalizasyon hattı boyunca olumsuz durumun halk sağlığının kötü yönde etkilemesi sonucu vatandaşlar hastanelere yönlendirilirken, atıksuların bağlı olduğu Kullar AAT ise bakteri ölümlerinin gerçekleşmesine neden olarak iş göremez hale geldi. Denetim ekibi, geri dönüşüm tesisinden anlık su numunesi alarak tutanak tuttu. İşletmenin İSU kanalizasyon hattına olan bağlantısı da İSU Kartepe Şube ekipleri, Kartepe Zabıta Ekipleri ve polis eşliğinde kapatıldı. Kimyasal atıksuların kanalizasyon hattına verilmesi, çevreye verilen zarar ve Arıtma Tesisinin iş göremez hale gelmesinden dolayı İSU tarafından tesis hakkında gerekli yasal işlemlere başlandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartepe Kullar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title