Haberler

Kanalizasyon Çalışması Sırasında Tarihi Mezara Rastlandı

Milas ilçesinde yapılan kanalizasyon çalışması sırasında Geç Roma dönemine ait bir tarihi mezar ortaya çıktı.

Milas ilçesinde yapılan kanalizasyon çalışması sırasında Geç Roma dönemine ait bir tarihi mezar ortaya çıktı.

Milas'a bağlı Beçin beldesinde belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi Kepez mevkisinde Milas Müze Müdürlüğü nezaretinde sürdürülen kanalizasyon çalışmaları sırasında tarihi kalıntılara rastlandı. Bunun üzerine kanalizasyon çalışması durduruldu. Milas Müze Müdürlüğü yetkilileri tarafından rastlanılan tarihi eseri kurtarma kazısı başlatıldı.

Milas Müze Müdürü Sinan Özbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beçin Belediyesi tarafından hazırlanan altyapı projesinin Anıtlar Kurulu'nda onaylandıktan sonra Milas Müze Müdürlüğü denetiminde çalışmalara başlandığını söyledi.

Bölgenin 3. derece arkeolojik sit alanında olması nedeniyle kazı çalışmaları için personel görevlendirdiklerini belirten Özbey, "Çalışmaların bir kısmında mezar yapısına rastlandı. Bunun üzerine emniyet yetkililerince gerekli güvenlik tedbirleri alındı" dedi.

Çalışmalar sırasında tek gömütlü Geç Roma dönemine ait bir mezar ortaya çıktığını bildiren Özbey "Kurtarma kazılarına bu sabah başladık. Çalışmalarımız devam ediyor, belediyeden de ekip desteğini aldık" diye konuştu.

Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı ise bölgede ikinci etap altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini anlatarak, "Çalışmalarımız müze müdürlüğü yetkilileri nezaretinde devam ediyordu. Dün akşam tarihi mezarın köşesine rastlanıldı. Bilgi verdik ve kurtarma kazısı başlatıldı. Çalışmaların bugün tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

Muhabir: Ferdi Aşıcı - Mutlu Hazer

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Mahallesi Kepez Milas Roma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title