Haberler

Kanalf Uydu Yayınına Başladı

Fethiye’de yıllardır karasal yayın yapmakta olan Kanal F, Muğla’nın ilk ve tek uydu televizyonu olarak TURKSAT üzerinden yayınlarına başladı.

Fethiye'de yıllardır karasal yayın yapmakta olan Kanal F, Muğla'nın ilk ve tek uydu televizyonu olarak TURKSAT üzerinden yayınlarına başladı.

1994 yılında yayın hayatına başlayan Kanal F; en büyük adımlarından birisini daha attı. Bir süre önce duyurusu yapılan "test yayını" 6 Ekim tarihinden itibaren Turksat Uydusu üzerinden izlenebiliyor.

10 yıl süreli uydu lisansı alan Kanal F, TURKSAT 3A uydusu üzerinden; 11557 MHz, Symbol: 30.000, Pol: Dikey (V) frekansından izlenebiliyor.

Kanal F Televizyonu Genel Yayın Koordinatörü Sıdıka Zeybek Kölemen Kanal F'nin artık "Muğla'nın Televizyonu" sloganıyla Muğla'nın televizyonu olduğunu kaydederek merak edilen konular üzerinde açıklamalar yaptı.

Kölemen, isim konusuna açıklık getirerek "Kanal F Televizyonumuz bütün Muğla'da biliniyor ve Kanal F'nin prensipleri, çizgisi bütün Muğla'lılar tarafından takdir görüyordu. Bizde Kanal F markasıyla, güvenilen ismiyle bu adımı atmaya karar verdik. Fakat bizim sloganımız ve yayın anlayışımız "Muğla'nın Televizyonu" olacaktır" dedi.

"Neden uyduya geçtiniz sorusuna da cevap veren Sıdıka Zeybek Kölemen, "Televizyon ve gazeteler bir nevi kamu görevi yapmaktadır. Yayın yaptığınız bölgenin sorunlarına çözüm aramak, güzellikleri paylaşmak, daha yaşanılabilir, kalkınmış bir bölge oluşumunda sektörümüze büyük görevler düşmektedir. Biz bu anlayışla 20 yıldır ulaştığımız başarıyı bilgi birikimini Muğlamıza, bölgemize yaymak istedik" derken "Ayrıca, Uydu yayını düşüncemiz oluştuğunda sadece tv yayını açısından bakmadık. Fuarlar, internet siteleri kadar uydu yayının da Muğla'mızın tanıtımı için önemli olduğunu düşündük. Muğla'nın ilk ve tek uydu televizyonu olan Kanal F'ye Muğla'lı hemşerilerimiz ne kadar destek verirse, sahiplenirse, bizler de Muğla'mızın dünyaya o kadar başarılı şekilde tanıtımını yaparız" ifadelerini kullandı.

Süreç hakkında bilgilendirmede yapan Sıdıka Zeybek Kölemen "Biz RTÜK'e resmi başvurularımızın sonucunda 10 yıllık uydu yayın lisansımızı aldık. Ayrıca teknik altyapımızı baştan aşağı yeniledik. Uydu yayınımızı sağlayan TURKSAT ile görüşmelerimizin sonucunda sözleşme imzalayarak 6 Ekim tarihinden itibaren test yayınına başladık. Şuan test yayınındayız. Test yayınına özel programlarımız ve haber bültenlerimizle izleyicilerimizin karşısında olacağız. Test yayınının ardından normal yayın akışımız devam edecektir. Muğlamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun " dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title