Haberler

Kanadı Kırık Kuş Tedavi Edildi

Güncelleme:

Seydişehir'de bir evin bahçesindeki ağaçta bulunan İran balıkçıl kuşu, tedavi edildi.

Seydişehir ilçesinde bir evin bahçesinde bulunan ağaca düşen balıkçıl kuşu, Belediye itfaiye ekipleri tarafından düştüğü yerden alınarak veteriner hekime götürüldü.

Vatandaşların Seydişehir Belediye Zabıta Müdürlüğü ve itfaiyeye haber vermesi üzerine kuşu düştüğü yerden alan itfaiye ekipleri, Seydişehir Belediyesi Veteriner Hekimine götürdü. Veteriner Hekim Bünyamin Yavuz tarafından kanadını kırık olduğu tespit edilen İran Balıkçıl Kuşu tedavi edildi.

Veteriner Hekim Bünyamin Yavuz, balıkçıl kuşunun uçma esnasında düşerek kanadında kırık meydana geldiğini kaydederek'' İran balıkçık kuşları uzun süre uçuyorlar. Bu nedenle yorgun düşerek düşmüş ve bu sırada kanadı kırılmış olmalı. Uzun bacaklı ve uzun boyunlu olan balıkçıl kuşunun gagası suda yaşayan hayvanları yakalamaya uygundur. Balıkçıllar genellikle ağaçlık ya da sazlık, bataklık ve göllerin yakınında bulunurlar. ''dedi.
Veteriner Hekim Yavuz, tarafından tedavisi tamamlanan balıkçıl kuşu doğal hayata bırakıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Seydişehir İran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title