Haberler

Kanadalı Model, IŞİD'le Savaşmak İçin YPG'ye Katıldı

Güncelleme:

Kanada'daki rahat hayatını bırakıp YPG'ye katılarak IŞİD'e karşı mücadele eden Kanadalı model Tiger Sun, savaşta ön saflarda yer alıyor.

Kanadalı model Tiger Sun, IŞİD'e karşı savaşmak için, Suriye'ye giderek YPG'nin kadın kuvvetleri olarak bilinen YPJ'ye katıldı.

RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE GERİ DÖNDÜ

Mail Online'ın haberine göre 'gözcü' olarak görev yapan ve sniper kullanan Sun (gerçek adını gizli tutuyor) savaşta ön saflarda savaşıyor. Bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle Kanada'ya dönen Sun, en kısa sürede tekrar savaşmak için Suriye'ye gideceğini söylüyor.

"KÜRTLERİN TIBBİ BİLGİSİ YOK"

Kanada'daki rahat hayatını bırakıp IŞİD'e karşı savaşmaya giden Sun, savaşırken gördüklerini anlattı. Bir keresinde mayına basan küçük bir kızın civardaki Kürtlerin tıbbi bilgisi olmadığından hayatını kaybettiğine şahit olduğunu açıklayan Sun, cephede kadın ve erkek askerler arasında cinsel ilişki olabildiğini ama bunun saklı tutulduğunu söyledi.

Cephede kopmuş bir parmak gördüğünü ama çevresinde bir cesede rastlamadığını anlatan Sun, kadınların erkeklerle cephede eşit şartlarda savaştığını da söyledi.

"IŞİD'LİLERİ ÖLDÜRDÜK"

Sun röportajında "Şiddete tanık oldum, IŞİD'in masum insanların öldürdüğünü gördüm. Evet savaşın içindeydim. Onların bizi öldürmeye çalıştığını gördüm. IŞİD'lileri öldürdük, onları gördük. Hepsi bu. Aslında bu basit bir olay." ifadelerini kullandı.



Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye Kanada Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (277)

HDPLİ DİLAN:

Helal bacım bizim kürt erkeklerinden daha yürekli çıktın bizimkinleri savaşa sokamıyoruz etek giyip kaçıyorlar hep Amerika yardım ediyor zaten Ypgnin yarısı yabancıymış bizim bir ordu olmamız için cok ekmek yememiz lazım

80
15
yanıtYanıtla
DON CORLEONEMobil-IOS:

Türkler kadar korkak bir millet yoktur bu dünyada,osmanlının torunlarıyız diye övünürler ama yanlarında bir balon patlasa altlarına kaçırırlar,iş it türkmenleri katletti pazarda kadınlarını sattılar hiç bir türk iş ite karşı savaşa gitmedi,ancak sütlerini içip burda artistlik yaparlar.

47
41
yanıtYanıtla
Vanlı:

Model de olsa buda bir terörist değil mi ?

55
19
yanıtYanıtla
ANALİZCİ:

TÜRKMENLERE LAF EDEN HAİNLER TÜRKMENLER SİZİN GİBİ AMERİKA YADA İSRAİLDEN YARDIM ALMIYOR KENDİ ORDULARI VAR SAVAŞIYORLAR ZATEN CAHİL HERİFLER. AMERİKA OLMASA KÖKÜNÜZ KALMAYACAK HALEN BURADA BOŞ BOŞ SAYFALARI PAYLAŞIP BEĞENİLER YAPIYORSUNUZ. ZATEN PKKNIN YARISI AMERİKALI SİZDEKİ CAHİLLİK VARKEN BU KAFAYLA KİMLİKLERİNİZDE KOSKOCA AMERİKA YAZAR

62
11
yanıtYanıtla
KÜRT KIZI:

Kürtlerde burada takılmayı bıraksında Savaşa katılsın

62
6
yanıtYanıtla
DEMOKRAT:

DÜNYA İŞİDE KARŞI SADECE TÜRKLER KARŞI DEĞİL YAZIKLAR OLSUN

15
53
yanıtYanıtla
keko:

Bunun üzerinden kaçı geçti merak ediyom

50
17
yanıtYanıtla
Çalgı Operasyonu:

Amerikan katillerinin taşeronluğunu yapan etekli kancıklar için uydurulmuş, medyatik algı operasyonlarından biri.

46
19
yanıtYanıtla
derin görüş:

ne işi var kanadalının suriyede. . . aklı olan biraz düşünsün. . . ama aklı olmayana diyeceğim bir şey yok. . . devammmm

59
5
yanıtYanıtla
haberci:

helal olsun yürekli kadın

27
35
yanıtYanıtla
Tüm 277 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title