Haberler

Kanadalı Milletvekili İsrail'e Destek Verdiği İçin İstifa Etti

Güncelleme:

Kanada Federal Parlamentosu Üyesi ve anamuhalefetteki Yeni Demokrat Parti (NDP) Quebec Milletvekili Sana Hassainia, partisinden istifa etti.

İstifasını, kendisine ait internet blokundan açıklayan Hassainia, NDP lideri Thomas Mulcair'in İsrail yanlısı tutum ve politikalarından dolayı partisinden büyük bir üzüntü içinde ayrıldığını belirtti.

Partisindeki İsrail yanlısı değişimin, iç ve dış güçlerin baskıları yüzünden olduğunu ifade eden Hassainia, Ortadoğu'da barışı istemenin bir siyasi duruşu simgelemediğini, bunun bölgedeki problemlere tutarsız bir şekilde bakmak ve sinirleri bozan bu konuları tartışmaktan kaçmak olduğunu belirtti.

Tunus asılı 39 yaşındaki siyasetçi Hassainia, 2015'te yapılacak seçimlere dek bağımsız milletvekili olarak kalacağını da duyurdu.

NDP lideri Tom Mulcair, milletvekilinin istifasının ardından yaptığı açıklamada Hassainia'nın ithamlarını yalanladı. Mulcair, İsrail- Filistin sorununda Filistin'de iki devletli çözümden yana olduklarını fakat Hassainia'nın bunu desteklemediğini ileri sürdü. - Kanada

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Filistin Kanada İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title